14 Eylül 2010 Salı

Serie A ve Bank Asya 1. lig nerede?


Hafızam beni yanıltmıyorsa şayet ilk önce Premier ligin Ntv tarafından yayınlanmasıyla birlikte avrupa futboluna bu kadar aşina olduk. Almanya, İtalya ve tabiiki de İspanya liglerinin de yayınlanmaya başlamasıyla aynı dönemlerde İddaa gibi bahis oyunlarınında popüleritesini arttırmıştı. Başlangıcı Premier lig ile yapmak, o zamanlar çok sevdiğim ama İrlandayı bir bilek hareketiyle kupa dışına itmesiyle gönüllerimizden fersah fersah aşağı düşen Henry'li Arsenal'i, Zolanın son demlerinde oynadığı Chelsea'yi, Ronaldolu United'ı sonrasında Ronaldinho ve Eto'nun kralın takımına verdiği hezimet, Osasuna'nın zirveye şampiyonluk yaşayacak kadar yakalması, İbrahimoviçin o zaman İnterde olduğu zamanı, Mancini atkısını, 3-3 lük müthiş İnter - Milan maçını. Hepsini televizyonda canlı izlediğimi hatırlıyorum. Hepsi canlı ve taze hafızamda. Daha derinlere indiğimde de Pazar günü ailece kahvaltı yaptığımız günlerde izlediğimiz maçları hatırlıyorum çocukluğumdan. Karabüksporun Kayserisporun, Ankara Şeker'in, Göztepe'nin sarı çimli sahalardaki veya çamur dolu havuzlardaki maçlarını hatırlıyorum. İkinci ligimizin aslında memleket futbolunu nasıl asilce temsil edildiğini, futbolun aslında Napoli sokakları kadar olmasada bizim ülkemizde de sokaklarda ve çamur içinde yaşandığını hatırlatırdı bana. Napoli'den farkı, onlar kendi şehir takımlarını ideolojileri doğrultusunda desteklerler, kendi takımlarının başarısında pay sahibi olmak için kuzeylileri yenmek isterler, bizimkiler ise hep rüyalarını süsleyen İstanbul takımlarında oynamak isterlerdi. Hala öyle...

Son zamanlarda özellikle İspanya ve İngilitere liglerinin kalitesi yükselmişken, İtalya ligini kalitesiz görenlerin ve maç saatlerinin çakışması nedeniyle İspanya maçlarını tercih edenlerin sayısı fazlalaşmıştı. Benim şahsi fikrim Almanya daha sıkıcı. Yayın hakkı son dakikada Fox Tv tarafından alınmıştı. İlk haftaların sonrasında Milli maç tatilleri nedeniyle hemen ısınamadık zaten Avrupa liglerine. Real Madrid'de ve Barcelona'da ilk 2 haftanın can sıkıcı olmasıyla ilgili yazacaklarım var zaten. Fox tv de bir maçı zaten gece banttan yayınlandı diğeri de pazar günü  Brescia - Palermo maçıydı. Trt de maç izlemek hak getire, Galatasarayın gol atmasını beklemekten karnımız ağrıdı zaten, neden !. lig yorumlarını izleyelim ki?

Beze bebek dizisini IQ su 90'dan çok olanların izleyemeyeceği şartıyla sürekli empoze eden, halihazırda 12 kanalı olmasına rağmen sürekli Almanya maçlarının tekrarını veren kanal zihniyetinden ne beklenir ki? Tüm reytingler sizin olsun.

Hiç yorum yok: