13 Eylül 2010 Pazartesi

Bursaspor-Valencia CF

Geçtiğimiz senelerde UEFA Kupasına katılmayı yeterli görüp onun hayalini kurarken,birden direk Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda dev rakipler önünde boy gösteren,bizi rüyalar alemine sokan,
Anadolu'yu ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında temsil edecek olan,Anadolu'nun yüz akı.
Bursa'nın gururu,rakiplerin korkulu rüyası;
Bursaspor
Ve Şampiyonların Ligi'nde ilk mücadelemiz bu gece.Heyecan had safhada,yıllardan beri bu geceyi bekliyoruz.
Maçın yayıncı kuruluşunun fragmanında dediği gibi,''Burası Şampiyon'ların Kazanmaya Geldiği Yer''
Rakip,İspanya futbolunun en başarılı üç takımından biri..
6 Lig Şampiyonluğunun yanı sıra 2000 ve 2001 yıllarında üst üste iki kez Şampiyonlar Ligi'nde final oynamış bir takım.Çok büyük bir camia.
İspanya'da en başarılı üç takımdan biri olmasının yanında,popülerliği en fazla olan üçüncü takım.
Lakin,son yıllarda girdikleri büyük ekonomik krizden sebep,birçok yıldızını satmak zorunda kaldılar.
Örneğin,geçen sezon Valencia forması giyen 2010 G.Afrika Dünya Kupası'nın gol kralı David Villa'yı Barcelona'ya yine Şampiyon olan İspanya kadrosunda yer alan iki isim David Silva'yı Manchester City'e,Marchena'yı Villereal'e rekor ücretlerle satmak zorunda kaldılar..
Bir hayli güç kaybetmiş gibi gözükselerde yinede Mata,Joaquin gibi birinci sınıf yıldızlara sahipler.Mehmet Topal'da bizim yakından tanıdığımız bir Valencia'lı.. Tecrübe,kalite,teknik gibi futbolda kazanmak için çok gerekli olan faktörler onlarında yanında da olsa,bu maç hakkında yorum yapacakların unutmaması gereken iki faktör daha var.
Birincisi,asla ve asla pes etmeyen,sonuna kadar mücadele eden,Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri..
İkincisi,hiçbir zaman susmayan,gerektiğinde avaz avaz ortalar açıp,gerektiğinde ıslıklarla rakibin ayağından top çalan,dünyanın hiçbir yerinde olmayan tribündeki Taraftar..
Demem şu ki;
İspanyollar ve dünya hiç beklemedikleri bir atmosfer,bir takımla karşılaşacaklar.Alışık olmadıkları bir ortam bulacaklar.Şaşkına dönecekler.Zaferlere aç,koca bir şehir bulacaklar karşılarında.Valencialıların şutunda İvankov ile beraber,topa Nilüfer uçacak.Defansta,Gemlik,İznik,Yenişehir bir duvar oluşturacak.Orta sahada Orhangazi ve Yıldırım,
İlerde de bütün Bursa gol arayacak.
Ve maç sonunda koca bir şehir,her yönüyle alnının akıyla,başı dik,kazanmış bir şekilde sahadan ayrılacak.Tüm Türkiye'de Bursa'sıyla gurur duyacak.Tüm Avrupa,Türk'leri konuşacak,Timsahların etkisini hisedecek,ayak seslerini duyacak,Timsah yürüyüşünü görecek..
Hiçbir şüphem yok.
Nefes alamıyorum,yok böyle bir heyecan.
Sabahın köründe gitmeyi planlıyorum stada.
Allah yardımcımız olsun..
Kazanacağız..
Çocuklar İnanın !

Hiç yorum yok: