17 Ocak 2010 Pazar

Yabancı Genç Yetenekler #1 Nicolas Lodeiro


Bir zamanlar moda Maradona' ydı Karpatlar'ın Maradona'sı, Bulgarlar'ın Maradonas'ı, Turkler'in Maradona'sı envayi cesiti vardı bu Maradonalar'ın simdi devir değişti artık şimdi moda Messi Turklerin Messisi, Kore'nin Messi'si Karpatlar'ın Messi'si bu çeşitde bayaga tutmus olacakki bundanda seri üretime geçti dünya futbolu.
Nicolas Lodiero da bu turun son örneğinden kendisi şuan Urugayın Messi'si olarak nam salmış durumda Guney Amerika'da..
Lodiero Urugayın Arjantin sınırındaki Paysundu şehrinde 1989 gözlerini aşmış.14 yaşındayken şuanki oynadığı kulup Nacional Montevideo tarafından keşfedelip altyapıya kazandırılmış.
18 yaşındayken ilk defa as takıma seçildikten sonra Fifa U-21 dunya şampiyonasında yıldızı tamamen parlamış bir isim.
Özelliklerinden bahdesedecek olursak lakabındanda anlaşılacağı üzere hucum hattının her iki kanatında ve forvet arkası pozisyonlarda oynayabiliyor. Her iki ayagını kullabilmesi super frikikleri en önemli artıları.Ayrıca topla birlikte yaptıgı driplingleri ve son vuruslardaki ustalıgı da komple bir yıldız olacagını gosteren isaretlerden..
Şuan 20 yaşında keşfedilmeyi bekleyen bir cevher gibi maliyeti 1 milyon euro civarı kim alırsa buyuk iş başarmış olur kanımca.
Umarım 2-3 sene içinde yıldız olacak bu adamı Bursaspor'a kazandırabiliriz zor bir ihtimal ama olsun biz temennimizi belirtelim belki gerçekleşir.
Adettendir deyip birde videosunu ekleyelim bu yıldız adayının, iyi seyirler ..


http://www.youtube.com/watch?v=nMjc2X0m4pI


Hiç yorum yok: