8 Ocak 2010 Cuma

Alparslan Öztürk Birmingham Cityde


Geçen sene tam bu zamanlardı forum alanında ilk alparslandan bahsettiğim zamanlar belçikada altyapılarda oynayan potansiyeli en yuksek oyuncu olarak bahsetmiştik kendisinden.
Bu sene başında aslında gider artık belçikadan diye düşünüyordum çünkü geçen sene 15 yaşındayken Belçika 1.Ligi Takımlarından Germinal Beerschat'da as takım kadrosuna kadar yükselmesi ve forma sansı bulduğu hazırlık maçlarında gösterdiği olağanüstü performans yeterli bir sebebti futbol kalitesi daha yüksek bir ülkeye geçmesi için.
Beklenen gelişme geçte olsa geçen hafta gerçekleşti ve ingiltere primier ligi takımlarından Birmingham City e geçti ..
Biz hala sercanı gonderemesekte ingiltere primer lig takımlarının rezerv takımlarında ciddi anlamda turk oyuncu potansiyeli olusmaya basladı bu gencleri yakından takip etmekte fayda var diye düşünüyorum.
Eskiden gurbetçi oyuncu denince direk almanyada yetişen futbolcular akla gelirdi ama artık avrupanın hemen hemen her ulkesinde oynuyan turk futbolcular var ve gercekten bircok kaliteli isimde mevcut bunların arasında,kulubumuz adına surekli avrupada bulunacak ve bu oyuncuların gelişimini takip edecek bir görevlinin kulupte bulunmasının vakti geldide geciyor gibi.
Varsa kulupten bu blogu takip eden birileri ilgi bilgi v.s. efem :)


Hiç yorum yok: