13 Ocak 2010 Çarşamba

Fc Milwall -Kulubun Dışa Açılması




Geçen günlerde yaşanan bazı gelişmeler biz yeşil-beyaz sevdalılarını fazlasıyla heycanlandırdı. Hollandadan Twente Almanyadan mounchengladbach gibi ekiplerle hem o ulkerlerdeki turk potansiyelinden yararlanmak hemde kulubun marka anlamında gelişimini artırmak amacıyla bir dizi ortak anlaşmaları yapıldı.

Kulupteki bu acılım devam edecekse ingiltereden nacizane önerim en uygun kulup milwalldır.


Neden niçin sorularının yanıtını bulması adına ufak bir bilgi vermek gerekirse Holiganlarının çıkardığı olaylar dışında ingiltere futbolunda fazla soz sahibi olmayan bu kulubun altyapısı şuan en çok turk kokenli oyuncuyu bulunduran futbol akademesi konumunda. Çeşitli alt yapı guruplarında 14 turk futbolcu oynuyor bunların 3 u suan Turkiye u-17 milli takım formasıda giyiyor.

Konum olarak kıbrıslı turklerin yogun olarak yaşadığı bir bölgede bulunan milwall takımı bir nevi ingilterenin schalke 04 'u vazifesi goruyor orda yaşayan turkler için .

Olayın birde diğer boyutu varki daha önemli ingilterede Arsenal-Westham altyapısında bulunan bir futbolcuyu bursaspora getirmek zordur bunu kabul etmek gerek

Ama Milwall gibi alt liglerde oynuyan bir takımda forma giyen turk oyuncu icin Bursasporda oynamak red edilmez bir teklif olabilir.

Kulubten bu blogu takip eden birileri varsa bu konu hakkında enazından ön araştırma yapıp Milwall altyapısındaki bu turk genclerinin gelisiminin surekli takip edilip yetenekli olanlarının bursasporumuza kazandırılması adına bir takım girişimlerde bulunulması bundan önceki örneklerde olduğu gibi vatana millete bursaspora hayırlı evlatlar yetistirilmesi konusunda degerlendirilmesi gereken bi durum olabilir.

Biz blogumuzun bir kenarına ilişdirelim bu notu takdir buyuklerimiz olsun..

Hiç yorum yok: