19 Ocak 2010 Salı

Türk Genç Yetenekler #1 Şaban Özdoğan





Yabancı Yetenkerle başladığımız futbolcu analizine "Türk Genç Yetenklerle" devam edelim.

Aslen Uşaklı olan Şaban Özdoğan futbol hayatına Danimarkanın köklü kuluplerinden Fc Kopenhag'da başlamış bir isim. Geçen seneye kadar bizdeki Bursa Merinosspor modeli gibi Fc Kopenhagın pilot takımı Kjöbenhavns Boldklub (FCK II) 'de oynayan Şaban Özdoğan orda gösterdiği performansla bu sene Fc Kopenhag 'ın A takımına yukseldi Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda bir maçta da görev yapan Şaban ayrıca U-15 seviyesinden beri Danimarka milli takımının tum alt yaş guruplarında direk banko oynamış bir futbolcu. Son olarak geçtiğimiz günlerde Danimarka Ümit milli takımına çağrıldı.

Oyuncunun özelliklerinden bahsedecek olursak orta sahanın ortasında ve sagında oynuyabilen bir oyuncu.Yaşına göre muthis sayılabilecek bir oyun zekasına sahip stil olarak Fenerbahçeli Özer Hurmacı'yı andırıyor biraz. Pas teknigi ve uzaktan beklenmedik anlarda attığı etkili şutlar en buyuk artıları.

Danimarka'da bulunan Turk futbolcular içinde potansiyeli en yuksek oyuncular arasında yer alan Şaban Özdoğan eğer sene sonunda Volkan Şen satılacaksa rahatlıkla onun yerini doldurabilecek bir isim...

Sözleşmesi Mayıs ayında bitip serbest kalacak bu genc Turk yeteneği umarım teknik heyetin dikkatini çekip takımımıza kazandırılabilir..

Hiç yorum yok: