25 Ocak 2010 Pazartesi

Nereden Nereye #5 Berkant Göktan



Berkant Göktan bana en büyük hayal kırıklığı yaratan isimlerdendir.
Almanya'da Bayern Münih alt yapısından yetişmiş adam mental olarak nasıl gelişmez diye homurdanıp dururdum hep Vicente Del Bosque "çalım atmaktan başka hiç bir şey bilmiyor" demişti mesela Berkant için..

Galatasaray'da oynarken Davids'e yaptıkları da hala hafızamdadır mesela.
Ya da ondan önce Ümit milli takımda sunduğu futbol resitalleri unutulucak cinsten değil..
Borussia Mönchengladbach ve Arminia Bielefeld takımlarında kiralık olarak şansını deneyen Berkant Galatasaray'ın kapısından girdiğinde ise yaşı henüz 21 olmuştu.

Buraya geliş nedenini daha fazla para kazanmak olan açıklayan oyuncu belki kariyerindeki ilk büyük hatayı yapmıştı farkında olmadan..
Orda genç, gelecek vadeden futbolcu oynamalı ve kendini geliştirmeli mantığıyla alt lig takımlarına kiralık veriliriken  burda ise 18'i doldurma adına  kadroya alındı Berkant.
Öyle olunca da Allah Vergisi yeteneklerinin üzerine kendisi pek bir şey koyamadı.

Beşiktaş ve Kaiserslautern maceralarının ardından şansını 1860 Münih'in ikinci takımında deneyen Berkant orda gösterdiği performansla A takıma çıkmayı başardı.
İki sezonda 1860 Münih formasıyla 50 maçta 25 gol atma başarısı gösteren oyuncu herkese "Acaba Berkant Göktan yeniden mi doğuyor" dedirttiği anda kokain kullandığı öğrenilince orda da kapının önüne kondu..

Uzun süredir futboldan uzak kalan Berkant bu kez de şansını Tayland liginde denemeye karar vermiş olmalı ki  Muang Thong United kulübüyle sözleşme imzaladığı haberi geldi.
Muhtemelen bu transferde de Berkant için tercih sebebi para olmuştur..
Berkant'ın bu halini görünce "Nereden Nereye.." demekten kendini alamıyor insan..

Hiç yorum yok: