29 Ocak 2010 Cuma

Türk Genç Yetenekler #2 Fatih Atik


Benim aklımda nasıl olduysa Fatih Atik 87 doğumlu diye kalmış..
Bu yazıyı yazmaya niyetlendikten sonra farkına vardım  84'lü olduğunu..
83'lü genç Semih'lerin, 84'lü genç Sabri'lerin olduğu ülkenin ferdi olduğumuza göre Fatih de çok kart sayılmaz hani..

Fransa'nın  Montpellier ekibinde 2003-2004 sezonunda profesyonel futbol hayatına başlayan olan Fatih Atik, bu ekipte sözleşmesinin sona ermesinden sonra geçtiğimiz sezonun başında yine Fransa 2.ligi ekiplerinden Tours'a transfer oldu ve hala bu ekibin formasını giymesine karşın sözleşmesi 2010 mayısında sona eriyor..

Son 2 sezondaki performasına baktığmızda ise geçtiğimiz sezonu 37 maç 5 gol 8 asistle tamamlayan Fatih'in bu sezonun ilk yarısı itibariyle de 4 gol ve 4 asisti bulunuyor..

Fatih genellikle ortasahanın sağında oynamasına karşın zaman zaman sağ-iç olarak da çift yönlü ortasaha elemanı gibi oynayabiliyor..
En belirgin özelliği ise sağ çarprazdan attığı sert ve isabetli şutlar olan oyuncunun diğer bir artısı ise çok güçlü olması ve mücadeleyi asla bırakmaması..

Dribling özelliği de olan Fatih'i bizim Volkan Şen'den ayıran özelliği ise oyun zekasının daha yüksek olması..
Mesela geçemediği bir rakip savunmacıyı Volkan gibi hırs yapıp ardı ardına 10 kere çalımlamaya çalışmıyor, gerektiğinde çizgiye inmeden de topu istenen yere kesebiliyor..

Tabi bizim Volkan kadar çevik ve dar alanda etkili olmasa da sezon sonu  bedavaya alınıp Volkan Şen'i kesinlikle aratmayacak bir oyuncu.
Volkan önümüzdeki sezon kalacaksa da bu ikili değişmeli olarak oynayıp rakip takımların korkulu rüyası olacaklarından hiç şüphem yok.
Kulübe kazandırılırsa mükemmel bir iş yapmış olunur..

Ama bundan önce  Fatih'in bir Sivas macerasının olduğu, burada idmanlara çıkmasına karşın Montpellier'e bonservis bedelinin ödenmemesinden dolayı geri çağrıldığını, ardından da " Türkiye'de bir daha futbol oynamak istemiyorum" şeklinde bir açıklaması olduğunu da hatırlatarak yazıyı bitirelim..

Hiç yorum yok: