18 Ocak 2010 Pazartesi

Son 15 Yıldaki Bursaspor Altyapısı

Öncelikle merhaba..
Bu blogtaki ilk yazımda günümüzde adeta bacasız sanayiye dönüşen Bursaspor Altyapısının son 15 yılda çıkarttığı malzemeleri ele alacağım..Kimler geçmedi ki 15 senede Vakıfköy'den..Mehmet Al'lar,Serdar Kulbilge'ler,Kurtuluş kardeşler,Sercan'lar,İsmail Özgür'ler..
Şu an herbiri Türkiye Coğrafyasının üzerinde dağılmış bir halde..Gaziantep'te de oynayan var,Antalya'da da..
İşte Bursaspor Altyapısının son 15 yılda yetiştirdiği futbolcular..

Arda Karakurt:23 Yaşında..2007'den beri Bursasporumuz'da..Şu an ise Gaziosmanpaşa'da kiralık olarak forma giyiyor..
Bekir Ozan Has:Bu listedeki gençlerin arasında Bursaspor Kaptanlık pazubandını takmış nadir isimlerden..26 yaşındaki Bekir Ozan Has,A takımda düzenli bir şekilde forma şansı buluyor..
Ceyhun Demircan:19 Yaşında..Zirve yolunda ilerleyen Bursasporumuzun A takımın 3.kalecisi..İvankov ve Yavuz abilerinin arkasında forma şansı bekliyor..
Cihan Özkaymak:21 Yaşında..2000 yılından beri futbolumuz..Şehrimizin diğer bir takımı Oyak Renault'ta kiralık olarak forma giyiyor..

Ediz Bahtiyaroğlu:24 Yaşında..Küme düştüğümüz 2004 yılının sonunda apar topar Ankaraspor'a transfer oldu..Güçlü fiziğiyle ve ortaya koyduğu iyi futbolla adından sıkça söz ettiriyor..Ediz sezon ortasında Ankaraspor'un ligden ihracıyla birlikte Ankaragücü'ne transfer oldu..
Emin Aladağ:27 Yaşında..2000 yılında katıldığı Bursaspor Altyapısının neredeyse her kategorisinde oynadı..Şu an ise Turkcell Süper Lig takımlarından Denizlispor'da forma giyiyor..
Eren Albayrak:18 Yaşında..Milli Takımın çoğu kategorisinde ve bazılarında kaptanlık yaparak Bursaspor'u başarıyla temsil etti..Uzun süredir A takımda forma şansı bulamasada Bursaspor taraftarının umutla beklediği bir isimlerden biri
Fatih Serkan Kurtuluş:19 yaşında..Gerek karakteri,gerek futbol yapısıyla abisi Serdar'ın izinde..2008 yılında İstanbul takımlarından Galatasaray'a transfer olan Serkan orada kaybolanların başını çekiyor..Genç futbolcu şu an sarı kırmızılı takımın A2 takımında forma giyiyor..
Hüseyin Tunç:Hagi'nin gözbebeğiydi şu an 24 yaşında olan genç futbolcu..Fakat Hagi'nin takımdan ayrılışıyla birden o da kayboldu..Bir çok takım gezen Hüseyin sezon başında Bandırmaspor'a transfer oldu..
İsmail Özgür Göktaş:21 Yaşında..2001'den beri futbolcumuz..Kısa boyu,kıvrak yapısıyla taraftarların gelecekte çok şey beklediği isimlerden..Şu an ise Tarsus İdman Yurdu takımında kiralık olarak forma giyiyor..
Koray Öztürk:23 yaşında..Samet Aybaba döneminde 1-2 kaç kez A takımda ilk 11'de şans bulabilen genç sol bek şu an Maltepespor'da kiralık olarak forma giyiyor..
Mehmet Al:27 Yaşında..Tam 8 sene Bursaspor'da forma giydi..Takım küme düşerkende lige çıkarken de her zaman sahadaydı..Kalitesiyle kariyeri zıt olanların en büyük örneklerinden..Şu an Kayseri Erciyesspor'da forma giyiyor..
Mehmet Yılmaz:22 Yaşında..Abdullah Avcı yönetiminde Dünya 4.sü olup harikalar yaratan genç milli takımın en önemli futbolcularındandı..7 sene Bursaspor bünyesinde forma giydi..Fakat Milli takımlarda gösterdiği başarıyı hiçbir zaman kulubünde gösteremedi,A takımda forma giyemedi..Bu sezon başında Turgutluspor'dan Siirtspor'a transfer oldu..
Metin Akan:27 Yaşında..3 sene yeşil-beyazlı formayı terletti..İnegölspor,Manisaspor derken şu an Ankaragücünde forma giyiyor..Ankaragücünde teknik direktörler,başkanlar,futbolcular değişiyor..Taraftarın zaman zaman ona tepkisine rağmen Metin Akan düzenli olarak ilk 11'de forma giymeye devam ediyor..

Muhammed Demir:18 yaşında..Adnan Örnek'in Bursaspor'a kazandırdığı bir çok yıldız adayı isimden biri..İzlediğimiz kadarıyla gerçekten yetenekli bir futbolcu..A takımda düzenli olarak 18'e giriyor..Milli takımların neredeyse her kademesinde görev alan Muhammed tartışmasız Bursaspor altyapısının gelecekteki en büyük yıldız adayı..
Ömer Kaplan:26 yaşında..Bu sezon o da Mehmet Yılmaz gibi Turgutluspor'dan Siirtspor'a transfer oldu..
Sercan Yıldırım:19 yaşında..A takımın en büyük kozu..A milli takımda da oynadığı futbol,attığı goller ile adından söz ettirdi..Transfer söylentileriyle boğuşsada,koca ilk yarıda 2 gol atsada..Hala taraftarın gözünde sadece A takımın değil bütün şehrin yıldızı..
Serdar Aziz:20 yaşında..Milli takım ve Bursaspor altyapısının neredeyse her kademesinde oynayan genç futbolcu taraftarların umut bağladığı futbolculardan biri..A takımda oynayan Serdar Aziz teknik heyetten forma şansı bekliyor..
Serdar Kulbilge:30 Yaşında..Bursaspor 2.lige düşerken kaptanlık pazubandı onun kollarındaydı..İyi bir kaleci olmasına rağmen tutarsız davranışları yüzünden hiç sevilmedi bu şehirde..Fenerbahçe,Kocaelispor derken bu sezon başında da Gençlerbirliği'ne transfer oldu..
Serdar Kurtuluş:23 Yaşında..6 yıl alt yapının çeşitli kategorilerinde oynadı..Takım 1.lige çıkarken takımın düzenli forma şansı bulan futbolcularındandı..Fakat kardeşi Serkan gibi erken yaşta parayı tercih etmesi,tutarsız davranışları,İstanbul meraklılığı ona pahalıya maloldu..Bir ara Beşiktaş'tayken adından söz ettirsede şu an sessiz bir biçimde Gaziantepspor'da forma şansı bulmaya çalışıyor..
Selcan Pekkanlı:20 Yaşında..2004'den beri kulubümüzde..Stoper mevkiinde oynayan genç futbolcu Nilüferspor'da kiralık olarak forma giyiyor..
Şenol Can:27 Yaşında..2001'de Bursaspor altyapısına adım attı..2007 senesinde Antalyaspor'a transfer oldu..Mehmet Özdilek'in takımında düzenli olarak forma şansı giyen defans futbolcusu Akdeniz ekibinin tecrübeli isimlerinden biri haline geldi..
Veysel Aksu:25 Yaşında..4 yıl Bursaspor'da forma giydi..Bu sezonun başında Siirtspor'a transfer oldu..
Volkan Şen:23 Yaşında..2000 yılında altyapımızda başladı..Genç yaşına rağmen 3 senedir düzenli olarak A takımda forma şansı bulan bir isim..Yıldız kavramını kullanabileceğimiz yegane isimlerden..Çok önemli bir futbolcu..Ligin 2.yarısındaki zorlu zirve yarışında tartışmasız Ertuğrul Sağlam'ın en büyük kozu olacak..
Zekeriya Topayan:21 yaşında..Kaleci mevkiinde forma giyen genç futbolcu Yalovaspor'da kiralık olarak mücadele ediyor..

**Altyapımızda başarıyla forma giyen ve gelecekte büyük umutlar vaad eden fakat elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Bülent Arabacı'yı ve bir hazırlık maçı sırasında kalp krizi sonucu kaybettiğimiz Yılmaz Bayram'ı saygıyla anıyoruz..

Hiç yorum yok: