8 Ocak 2010 Cuma

Avusturalya'daki Turk Potansiyeli


Bir önceki yazımızda avrupanın her yerindeki türkler diye bitirsekte cümlemizi uzak kıtalardada turk futbolcular adında söz ettirmeye devam ediyor.
Resimdeki iki turk oyuncuda şuan avusturalya umit milli takımına çağrılmış durumda.
Beyaz formalı olan Kerim Bulut Fc Sydneyde oynuyor Lacivert formalı ise Aziz Behiç Melbourne Victory forması giyiyor.
Öncelikle Aziz Behiç'den başlıyalım babasıda eski bir futbolcu aziz behiç 17 yaşında ve orta sahanın ortasında görev yapıyor en önemli özelliği uzaktan attığı sert isabetli şutlar ve alexvari ara pasları . Zaman zaman a takımla idmanlara cıksada genelde paf takımda yer alıyor melbourne takımında.Şuan ulkesinde en iyi genc orta sahalar arasında gösterilmeye başlandı bile. Bu sezonki istatistikleri 17 macta 12 asist 7 gole ulasmıs durumda.
Diğer bahsedeceğim oyuncu Kerim Bulut .Aziz'e göre potansiyeli daha yüksek bir oyuncu sydney a takımında azizden daha fazla sure alsada oda suan paf takımında 17 yaşında olmasına rağmen suana kadar cıktıgı maclarda gosterdigi istatistik inanılmaz ve bu performansı sayesinde suan avusturalya umit milli takımında banko oynuyor.
A takımla cıktıgı lig maclarında 4 macta 1 gol hazırlık maclarında 4 macta 2 gol paf takımıyla cıktıgı maclarda ise gecen sene 32 macta 27 gol bu seneki 14 macta 11 gole ulasmıs durumda.
Sitil olarak semih senturku anımsatıyor yıpratıcı hızlı ve son vurusları mukemmele yakın..
Dunyanın dort bir yanına acılan kulubumuz umarım bu oyuncularıda bir sekilde takip ederek futbolcuların sudan ucuza mal edildigi avustaralyanın en parlak bu iki gencini biran önce altyapımıza kazandırabiliriz.

Hiç yorum yok: