23 Ocak 2010 Cumartesi

Nereden Nereye #4 Denílson de Oliveira Araújo



Bir zamanda yolculuk makinamız olsa 1998 yılı temmuz ayına dönebilsek ve 2010 yılından geldik biz 2010 yılında halin budur yeğen akıllı ol deyip bu resmi denilson a göstersek bir yerleriyle gülerdi bize herhalde.

1998 temmuz ayında gelen bir haber tüm dünya yı şok etmişti renklerinden dolayı ispanyadaki kazanmasını istediğimiz takımların en başında gelen Real betis dunya rekoru kırarak 35 milyon dolar vermisti o zamanlar 19 yasında olan yıldız adayı denilsona.

Bu para denilsonu dunyanın en pahalı futboclusu yapmıstı simdilerin C.Ronaldosu neyse o zamanlar denilson oydu. Nike reklamlarında o yaptığı aptal bakışlar bile hala hafızalarımızda.

Herkes bir pele bir maradona daha kazanacak dunya futbolu diye bekledi senelerce aslında zaman zaman bu beklentilere karsılık verecek kadar iyi futbolda oynadı ama nedense bir turlu o herkesin bekledigi patlamayı yapamadı.

1998 yılında doğan çoçuklar ilkokula başlamıştı ama denilson hala real betisde sıradan bir futbolcudan oteye gecememisti.. Bunu goren turk basını 2005 yılında Manisaspora gelecek diye yazdı cizdi herkes hadi lan gelirmi o adam turkiyeye diye dusunuyorduki o zamanın sartlarında cokta haksız sayılmazdı insanlar.

Zaten ne olduysa ondan sonra oldu arap ligi amerika ligi derken en son 6 ay once vietnam liginde goruldu denilson hemde 17 bin euro gibi komik bir rakam karsılığında.

Ordaki macerasıda cok uzun surmedi ve 1998 yılında dunya en pahalı futbolcusu olan denilson 6 aydır kendine oynuyacak bir kulub arıyor.

Galiba nereden nereye yazı serisine en uygun adamlardan biridir denilson .32 yasında bize gelirse bizim hagimiz olur oda ayrı bir konu.

Hiç yorum yok: