26 Ocak 2010 Salı

Peter Cavit Akman





Dün akşam Olay Tv'yi izlerken Amerika'dan bir futbolcu geldi denildiğinde ne yalan söyleyeyim ilk aklıma Heart Pearce geldi daha sonra Peter Cavit Akman ismi beni fazlasıyla sasırttı öncelikle şunu söylüyeyim kendisi canlı izlemişliğim yok, o yuzden futbolu hakkında herhangi bir bilgi vermem sozkonusu değil zaten Turkiyede genç milli ve paf takım maçları hariç forma giymedi bunlarıda o zamanki sartlarda da cok takip etmiyordum.

Sadece merak edenler için kariyeri hakkında bi kaç bilgi verelim.
Peter Cavit Akman işadamı Ali Galip Akman'ın oğludur annesi Amerikalıdır. 1987 yılında California doğmuş 13 yaşına kadar bu şehirde büyümüş kolejde yuzme ve futbol takımlarında dereceler yaptıktan sonra 14 yaşında iyi bir kaleci olmak hayaliyle babasının Ali Koç'la olan ortaklığını da kullanarak Fenerbahçe altyapısına torpilli olarak girmiş. Burda 3 sene çeşitli yaş guruplarında oynadıktan sonra 2005 yılından itabaren Turkiye'de Fm-Cm Efsanesi haline dönüşmeye başlamıştır özellikle oyunda ileride Volkan Demirel ayarında bir kaleci olabilmesi , ucuza oyuncu alıp pahalıya buyuk kuluplere satmayı seven İlhan Cavcav'n muridi Fmciler için her oyunda alınması gereken bas tacı edilesi bir adam haline dönüştürmüştür Peter Caviti.

Sanal alemde var olan bu şan şöhreti gerçek alemde bir türlü gerçekleşmemiş 2006 yılının yazına kadar kaldığı Fenerbahçe altyapısında arada sırada genç milli takımlara gitmek dışında kayda değer bir aşama kaydedememiştir. Babasının milli takımlara seçilmesinde etkisi varmıdır bilinmez ama şu gerçeğide unutmamak gerekir tamam sevmem, nefret ederim İstanbul'un sarı-laci sosyete kulubunden ama genelde Turk futboluna damgası vuran iyi kalecilerde hep o cografya uzerinden cıkar nasıl bizden iyi golculer yetisiyorsa ordanda iyi kaleciler yetişir .Buraya kadar anlattığımız kariyerinde birkac kez genç milli takımlara gitmesi ve Fenerbahce altyapısında kaleci eğitimi alması dışında dişine dokunur bir artısı yok.

2007 yılında Amerika'da kazandığı Biyoloji Mühendislğini okumak için Californiaya geri döner Hearth Pearce transferinde de belirttiğimiz gibi hem Biyoloji Mühendisliğini okurken,hem de universitenin futbol akademesinde kariyerine devam eder.Burdaki kariyeri ve futbolu hakkında ögrenebildiklerim 2008 yılında universiteler liginde yılın kalecisi seçildiği ama Fenerbahçe'den sonra kendisini geliştirmeye devam edebildimi şuan ne aşamada net bir bilgim yok.

Kısacası şuan kapalı kutu olumlu yada olumsuz birseyler söylemek için çok erken zamana bırakıp Fm iyi diyorsa iyidir mantığıyla içimizi ferah tutmak şuan yapılması gereken en doğru davranış galiba.

Son olarak universite kariyerindeki istatistikleride verelim ve Bursasporumuza hayırlı olsun deyip yazımızı bitirelim.







Hiç yorum yok: