21 Şubat 2010 Pazar

Fenerbahçe-Bursaspor / ''Kazanamıyorsan''

Final maçları daha bitime 20 hafta sardı dört bir yanımızı..Şu son 1 ay içersinde oynadığımız maçların kritikliğini üst üste koysak heralde burdan İstanbul'a yol olur..
Şakası bir yana gerçektende yorucu bir dönemden geçiyor hem takımımız hemde biz taraftarlar..En basitinden son 3 hafta içersinde 3.kez Fenerbahçe ile oynuyoruz..
Lakin,takımımız futbol olarak bu 2 Fenerbahçe maçında çok büyük aşama kaydetti..En azından kendilerininde çok zorlu bir rakip olduğunun bilincinde çıkacaklar Saraçoğlu'nun çimlerine..Özgüvenlerinin varolması bireysel yeteneğe sahip birçok oyuncumuz için çok önemli..
Sercan Yıldırım hakkında net bir bilgi yok oynayacak mı diye..Tahminen maç saatinde belli olacak..
Turgay Bahadır'ın da durumu net değil..Kendiside idmanda sakatlandı..Eksiklerimiz olsa bile formda bir Volkan Şen,Ozan İpek,İglesias arkadaşlarını hiç aratmayacaktır..
Bursasporumuz geleceği hakkında tam anlamıyla bir sınava girecek Pazartesi saat 20:00'de..
Alacağımız galibiyet bizi şampiyonluk moduna tam anlamıyla sokacak lakin böylesine kritik bir deplasmanda kazanamıyorsan da kaybetmeyeceksin..
En büyük korkum ne Alex,ne Santos..
Tek korkum herkesten daha fazla sonuca etki sağlayan hakem triosu..Genel olarak beğendiğim bir hakem Bülent Yıldırım..Umarım diğer manipuleci meslektaşlarına benzemeden,skora tesir etmeden bir maç oynatır.. Bursaspor Neden Avantajlı
En büyük avantajımız az önce de belirttiğim gibi özgüvenimiz..
Böyle maçlarda daha doğrusu 55.000 kişinin önünde çok önemlidir özgüven..Topu ayağına aldığında gidebilecek,durumlar kötü giderken olmadık bir yerde vurup gol atacak isimlere ihtiyacımız var..
Hocamızın Batalla'yı son 30 dakikada sahaya sürmesini bekliyorum..Daha doğrusu tam anlamıyla dengede giden bir karşılaşmada yavaş yavaş Avrupa kupasınında etkisiyle yorulan Fenerbahçe'yi dağıtabilecek bir isim Batalla..Taktik olarakta bunu benimsemeliyiz..Önce durdur sonra gol at..
Daum'unda oyuncularının kondisyonun son dakikalarda biteceğinin farkında olduğunu düşünüyorum..Yani kurt hoca takımından aynı kupadaki ilk maç gibi karşılaşmayı erken koparmasını isteyecektir..
Bizimde ilk yarının sonunda oyunu dengede tuttuğumuz kadar skoru da dengede tutabilirsek ikinci devrede avantajlı olacağız..
Takımımızda defans anlayışı her ne kadar Kadir Has,Şükrü Saraçoğlu gibi stadlarda bozulsada artık hocamızın bu konuda dersini her zamanki gibi başarıyla aldığını düşünenlerdenim..
Ömer-İbrahim Öztürk 2'lisi benim tercihim olur defansın ortasında..
Çünkü İbrahim yerden kesici olduğu kadar hava toplarında arkaya adam kaçırabiliyor..Ömer Erdoğan'ında tam ters özellikte olduğunu düşünürsek birbirlerini iyi tamamlayacaklar..
Fenerbahçe ile son zamanlarda yaptığımız sık karşılaşmalardan sonra dediğim gibi artık ezberledik onları..
Fenerbahçe'nin tüm ofans gücü Alex'e bağlı..Kendisini Bekir Ozan-Hüseyin 2'lisi ile durdurabileceğimize inanıyorum..Sonuçta Alex sıkı markajın altında sahada ölü gibi dolaşıyor..Özellikle Hüseyin'e bu konuda çok güveniyorum..
Guiza'dan çekiniyorum
Tek korkum cidden çok moralsiz olan Guiza..
Niye korkuyorsun o zaman diyebilirsiniz..Hemen açıklayayım..
Ben kesinlikle Guiza'nın 11'de başlamamasını istiyorum..Sonuçta şu an çok eleştiriliyor hedef haline geldi..Fırsatçı bir Semih'i Hırslı ve hızlı bir Guiza'ya kesinlikle tercih ederim..
Guiza'nın da durup durup hep bize gol attığını düşünürsek onun oynamaması tercihim..
Fenerbahçe'nin en büyük eksiği de Lugano olacak..Tartışmasız bu bizim için ofans anlamında olduğu kadar defans anlamında da büyük bir avantaj..Lugano kornerlerde,duran toplarda da çok tehlikeli oluyor..Onsuz Fenerbahçe defansını da kupadaki rövanşta gördük..
Bilica Lugano'suz tam anlamıyla bir ölü..Bilica'nın yanında kim oynarsa oynasın biz hızlı kanatlarımızla olduğu kadar diri forvetlerimizle çok zorlayacağız Fenerbahçe'yi..
Kısacası çok zorlu bir karşılaşma olacak..
Kazananın zirve yolunda büyük bir adım atacağı bir maç..
Hakemlerin adam gibi oyunu manipule etmeden maçı yönetmesi tek dileğimiz.. Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin diyorum..Ama ''Kazanamıyorsan''.. Bizi şu an için kazanamama gibi bir düşüncemiz yok..Sonuçta çok iyi bir takımız..Skoru dengede tutarsak oyunun sonlarında yorgun Fenerbahçe'yi gömebiliriz Kadıköy çimlerine..
Fenerbahçe'de Lugano ve Mehmet Topuz gibi önemli eksikler var..
Ertuğrul Sağlam ve askerlerine güvenim sonsuz..Ligte 2 maç aradan sonra galibiyete tekrar ulaşacağımıza ben inanıyorum..Alacağımız 3 puan bizim Avrupa sayfamızı açacağı gibi Şampiyonluk seslerini de hiç olmadığı kadar gür çıkartacak..
Trabzon'un berabere kaldığı Beşiktaş-Galatasaray maçında da kaybedilecek puanları düşündüğümüz takdirde bu 3 puan bize kafayı yedirebilir..
Kadıköy'ün çimlerine sadece Fenerbahçe futbolcularını değil gerekirse hakemi de gömelim..
Bizler inandık çocuklar..Sizlerle Şampiyonluk'lara..

Hiç yorum yok: