14 Şubat 2010 Pazar

21. Hafta Rakibimiz: Trabzonspor




Kupa moral bozukluğunun ardından 2010' un en başarılı takımı Trabzonspor' la oynamak istemezdim açıkçası..
Aslında Trabzon çok ahım şahım futbol oynamıyor ama ligde üst üste kazanmalarının yanında kupada yarı finalistler.İyi bir hava yakalandı yani Şenol Hocanın gelmesiyle.Devre arasını da takviye olarak iyi geçiren takımlardan diyebiliriz.Orta sahaya geçen yıl ki Sivasspor takımının kilit oyuncularından Sezer Badur alındı, hücum hattına Burak Yılmaz, Murat Tosun, Teofilo Gutierrez geldi..
Giden oyuncular ise takıma ve şehre bir türlü alışamayan Gökhan Ünal ve Razundara Tjikuzu..

Yeni gelen Teofilo Gutierrez şehre alışabildiği taktirde Trabzon'un "Yeni Fatih Tekke"si olabilir izlenimi yarattı ben de.Teknik, ileride top tutabilen, kaleye sırtı dönük oynayabilen bir adam, öyle çok narin falan da değil.

Trabzon'un ligdeki Sivasspor ve Manisaspor maçlarını 90 dakika izleme fırsatım oldu, takımın ilk yarıya göre en büyük artısı sağ kanatta Ömer Aysan-Serkan Balcı ikilisinin müthiş uyumu diyebiliriz.
Hele Sivasspor karşısında Serkan öyle bir futbol oynadı ki birileri izlese kesin kolundan tuttukları gibi götürürlerdi..Ama bunda Sivas'ın sol bekinde oynayan her bakımdan yetersiz Ferhat Bıkmaz'ın da payı çok büyük.

Bir de Şenol Güneş'in gelmesiyle takım belirli bir dizilişle değil daha esnek, rakibe göre hocanın belirlediği adamları monte ederek oynuyorlar.
Mesela Manisaspor maçına 4-3-1-2 gibi bir düzenle başladılar, üçlü ortasaha Ceyhun-Serkan-Sezer önlerinde Colman ileride Teofilo ve Umut..Golleri bulduktan sonra 10 numara gibi oynayan Colman sol kanada geçti ve 4-4-2'ye döndüler..
İkinci yarıda Manisa Şener ve Yiğit İsmail Gökoğlan hamleleri ile sağ kanadı etkili kullanmaya başlayınca Şenol Hoca'da oyuna müdahale gecikmedi ve  Teofilo'yu oyundan alıp yerine Ferhat Öztorun'u gönderdi, Colman 10 numara geçti tekrar ve 4-4-1-1 gibi bir düzene geçtiler..

Ama sonuç olarak dediğim gibi Şenol Hocanın elinde sihirli değnek falan yok, oyuncuların özgüvenlerini tekrar kazandırmış o kadar.Mesela Umut Bulut ilk yarıda altıpasın içinden topları kaleye dürtmeye çekinip pas vermeyi düşünüyordu şimdi cezasahası civarından bile bombalıyor rakip kaleleri.Ya da kişilik ve oyu yapısı olarak Tümer Metin'e çok benzettiğim Engin Baytar gibi bir adamı biraz yontup takım oyuncusu yapmış Şenol Güneş..Tabi tüm şehrin ve de futbolcuları sevip sayması, onun söylediklerini inanarak yapmaya çalışıyor olması da çok önemli bir etken ikinci yarıdaki çıkışta..

** Sonuç olarak Trabzon'un en güçlü ve bizim en dikkat etmemiz gereken yanı sağ kanat organizasyonları diyerek Trabzon'un muhtemel 11'ini vererek yazıyı bitirelim..

Football Fans Know Better

Hiç yorum yok: