3 Şubat 2010 Çarşamba

Fenerbahçe-Bursaspor / İnanç Meselesi

İnsanın içini soğutan fakat yağan kar ile beraber içini sıcacık hale getiren bir hava var..
Yarın da ZTK Çeyrek Final ilk maçı için Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadına çıkacak Bursasporumuz..
Meteorolojiden aldığım haberlere göre maç saati kar yağışı olacakmış fakat maçı tehir edecek kadar bir yağış beklenmiyor..Zaten maçın ertelenmesi büyük bir karışıklığa sebep olacak..
Formda iken bu maçı oynamak bizim için daha yararlı olacaktır..
Takımımız Eskişehir galibiyeti ile iyice morallendi..Takım olarak zaten büyük bir özgüven vardı fakat artık bireysel olarakta özgüvene sahip futbolcularımız..Gerek Sercan,Gerek Ozan,Gerekse de Turgay.. Fenerbahçe de bizde aşağı kalır değil..Yedek ağırlıklı kadro ile Sivas'a 5 attılar deplasmanda..Uğur Boral başta olmak üzere Fenerbahçe de moralli olarak sahaya çıkacak..
Guiza'nın yarın gece sahada sakatlığı yüzünden olmayacağı haberini de an itibariyle aldım..
Durup durup acayip bir şekilde hep bize patlayan Guiza'nın olmayışı kötü haber değil..Fakat Semih-Alex veya Gökhan Ünal-Alex 2'lileri de onu aratmayacaklar..Fenerbahçe'nin beni en korkutan yönü defansı..Bilica-Lugano 2'lisi gününde olduğu zaman onları geçmek çok zor..Bunu ligin ilk yarısında Bursa'da 1-0 yenildiğimiz maçta yaşadık..Tamamen orta alan mücadelesi içinde geçen bir maçtı..İvankov'un kısa düşen degajını solak Alex sağ ayağıyla değerlendirmişti..Maçın geri kalanında topun kontrolü bizde gibi görünsede Sercan'ın cılız fiziği özellikle Bilica karşısında eriyip kaybolmuştu.. O günden bu güne bizim takımımızın olumlu yönde gelişmeler yaşadığının farkındayım fakat Kadıköy'de işimizin çok zor olduğu da açık..Özellikle rövanşlı bir müsabaka olacağı için hocanın kontrollü bir futbol tercih edeceğini düşünüyorum..
Sercan'ın kontratak'a uygun bir futbolcu olduğu aşikar..Yarın gece zemininde sulu olabileceğini düşünüyorum..
Bu şartlarda aynı İnönü deplasmanında olduğu gibi Sercan'ın etkili olmasını bekliyorum..Sercan'ın göstereceği performans bizim Fenerbahçe karşısında alacağımız skoru %100 biçimde etkileyecektir..
Ertuğrul Sağlam bu sezon Ziraat Türkiye Kupasını en az Süper Lig kadar ciddiye alıyor..Çeyrek Final Kuraları ilk çekildiğinde de bu kupayı en çok ciddiye alan 2 takımın eşleştiğini söylemiştim..Hoca da zaten haftasonu Eskişehir karşısında 2.yarıya Ergiç ve Volkan Şen'i çıkartarak başlayarak bu maçı ne kadar önemsediğini ortaya çıkardı..
Defansta ise Tuna-Zapo 2'lisini bekliyorum..Kadroyu idareli kullanmakta üstüne olmayan hocamız bence yine bizi şaşırtacak Eskişehir karşısında gayet başarılı performans gösteren İbrahim-Kaptan 2'lisini yanına oturtup Tuna-Zapo 2'lisini sahaya sürecek..
Maçın hakemi hakkındaki düşüncelerim gayet açık ve net..
Bu görüşlerimi dün İkili Forvet blogunda da yineledim..Nasıl İnönüde maçın hakemini ve doğa şartlarını da yendiysek yarında bu inancımızı,mücadelemizi yinelemeliyiz.. Geçtiğimiz sezonda Çeyrek Finalde eşleşmiş ve elenmiştik Fenerbahçe'ye..Ertuğrul Sağlam 1 sezondur takımızın başında..Bu sürede hiçbir zaman 2 maç üst üste kaybetmedik..Nasıl 2 maç üst üste yenilmediysek 2 sene üst üste de Fenerbahçe'ye elenmeyeceğiz.. Bu eşleşmenin galibinin Manisa-Denizli galibi ile oynayacak olması da iştahımızı kabartıyor..Yarın gece alacağımız güzel bir skor bize Avrupa Kupalarının kapısı ardına kadar açacaktır..İşimiz çok zor ama ümitliyim,takımıma ve en önemlisi Ertuğrul Hocama sonsuz güveniyorum.. Güzel Günler Göreceğiz bizler inandık..Siz de İnanın Çocuklar..
Herşey İnanmakta Başlıyor..
2 Kupayı Getirin Bize Canımızı Verelim Size.

Hiç yorum yok: