5 Mayıs 2010 Çarşamba

Yabancı Genç Yetenekler #3 Luis Muriel





Dünya messimi ronaldomu diye tartışa dursun uzaklarda bir yerlerde işlenmemiş messi-ronaldo karışımı yeni bir futbol yıldızı doğdu gelişime geçmiş bulunmakta.

Luis Muriel 19 yaşında messi kadar iyi calımları, ronaldo kadar iyi bitirici vurusları olan ikisi bir arada kıvamında bir futbolcu.

Resimdeki forma çoğunuza yabancı gelmedi muhtemelen. Bebek yuzlu maradona Batalla'nın bursaspora gelmeden videolarında görüp yeşil-beyazdan dolayı ayrı bir sempati duydugumuz Deportivo Cali takımının forması.

Luis Muriel'i kendi altyapılarında yetiştirdikten sonra bu sene başında piyasa surduler.İlk izlediğim anda bu cocukta iş var dedirten Luis Muriel ,Deportivo Cali'nin Club Deportivo Tuluá'yı 5 - 3 yendiği maçta attığı 2 gol ve yaptığı 2 asistle direk messi-ronaldo senin bokunu yesin moduna soktu beni ve isin ilginci bunların hepsini 71 dakikada yaptı 90 dakika sahada kalsa rahatlık 1-2 gol atıp 1-2 asist daha yapabilirdi.

Bugüne kadar çok genç için bu cocukta iş var dediğim oldu ama bu cocukta dunya yıldızı olabilecek potansiyel var.

Daha as takımda oynamaya başlıyalı 2 ay olduğundan kolombiya dışında tanınırlılığı yok ,ama böyle giderse avrupa kulupleri kacırmaz bu cocuğu.

Merak edenler için Deportivo Cali Formasıyla çıktığı 8 maçta 9 gol 5 asist gibi insanustu bir istatistik gösterdiğinide not düşelim.

Maliyeti şuan 75 bin euro yanlıs okumadınız yanlızca 75 bin euro ama 2 ay sonra muhtemelen 7,5 milyon euro olur ne diyelim hayırlı işler.

Hiç yorum yok: