8 Mayıs 2010 Cumartesi

Nereden Nereye #10 Uğur Yıldırım..


Hollanda'nın Go Ahead takımında yetişen Uğur Yıldırım ismini Heerenven'de duyurmayı başardı.Bir Frikik yarışmasında Zidane alt eden bir Türk bir anda herkesin dikkatini çekmişti..
Çok geçmeden Türkiye ile Hollanda milli takımları arasında ufak çaplı paylaşılamama krizi yaşatan Uğur kariyerini düşünerek Hollanda'yı seçmişti..
Tabi bu kararı vermesinde dönemin teknik direktörleri Ersun Yanal ile Van Basten'in Uğur'a yaklaşımlarının payı büyük.

Mesela Uğur'un bir röportajında okumuştum ErsunYanal "Gel bi görelim" derken, Van Basten "4-3-3'ün ileri 3'lüsünün sağında seni düşünüyorum" diyerek Uğur'u ikna etmiş..
Gerçi orda da bir hazırlık maçının 2.yarısında oyuna dahil olduğu maçın haricinde milli formanın yüzünü göremedi ama neyse.

Uğur hayatının ilk büyük hatasını ise artık Heerenven'de yavaş yavaş gözden düştüğü 2006-2007 sezonunun sonunda Gaziantep'e gelerek yaptı diyebiliriz.
Hollanda'da kalsa vasat takımların birinde uzun yıllar forma giyebilirdi ama Türkiye'ye gelince iş değişti tabi.Hollanda'da yüksek teknik kapasitesinden dolayı el üstünde tutulan Uğur Yıldırım buraya gelince maç başına 2'şer 3'şer tekme yiyince afalladı bir anda.
Bir de uzun süreli sakatlanınca Gaziantep'te sözleşmesi feshedildi devre arası.

Bu kez de Uğur'a kucak açan "ölüyü diriltme" politikası dahilinde Bülent Uygun oluyordu..
Burda da uzun süren sakatlık sürecinin ardından şans bulduğu 4 maçta 1 gol 2 asist yapmasına rağmen bir kez daha uzun süreli sakatlık yaşayınca yine kapının önünde buldu kendisini.
Blackburn Rovers rezerv takımında 1-2 maça çıkmasına rağmen beğenilmedi ve uzun süre takım bulamayınca ilginç bir şekilde soluğu Bank Asya 1.ligi takımlarından Kasımpaşa'da alan Uğur Yıldırım burda hiç bir varlık gösteremedi..
Uzun süre takım bulamayıp futbolu bırakma noktasına gelen oyuncu geçtiğimiz transfer sezonunda Hollanda 2.ligi sonuncusu FC Oss'a transfer oldu.
Hala bu takımın oyuncusu olarak gözükmesine rağmen herhangi bir resmi maça çıkmışlığı yok, orda da kaderi pek farklı olmayacak anlaşılan..
Henüz 28 yaşında olan oyuncunun kariyerinde bu kadar keskin düşüşler yaşadığını görünce "Nereden Nereye" demekten kendini alıkoyamıyor insan..

Hiç yorum yok: