4 Ekim 2010 Pazartesi

İstanbul BB :0 Bursasporumuz :0


Kalite olarak beklentilerin altında bir maç oldu diyebiliriz.

İki takım da önce gol yememeyi düşünüp savunmalarını geride kurmayı tercih edince maç 60-70 maç oynandı 90 dakika boyunca. 

Maçın en fazla isabetli pas yapan oyuncuları İbrahim Öztürk ve Can Arat'ın olması da olayın kısa bir özeti gibi zaten.


Maçtan önce hocanın Turgay'la başlamasının daha mantıklı olabileceğini, oyuncunun hava hakimiyetinden yararlanıp duran toplardan gol bulabileceğimizi düşünüyordum.
 Hoca da benimle paralel doğrultuda düşünüp ayrıca Turgay'ın pres özelliğinden yararlanmak istedi ama bir ayrıntıyı atlaması bu planın tutmamasının en büyük sebebi oldu.

O da takımın son 2 sezondaki asist kralı Ali Tandoğan'ı rotasyona almaktı hiç kuşku yok ki. Ali'nin yerinde oynayan M.Keçeli sol bek performansının üzerindeydi, savunmada Ali'nin adını andırmadı ama hem duran toplardaki etkinliği hem de Volkan Şen'i daha etkili olabileceği yerlerde topla buluşturması hususunda Ali'yi çok arattı.
Ben ikinci yarının başında Ozan İpek-Ali Tandoğan değişikliği beklediysem de gerçekleşmedi. Mustafa Keçeli'yi savunmanın soluna çekerek Vederson'u öne kaydırılsa iki kanadı da daha etkin kullanabilirdik.

Dün en çok aradığımız bir başka isim de İvan Ergiç oldu. Yerinde oynayan Bekir fena değildi ama takımı ileriye taşımada Ergiç'i bir hayli diyebiliriz. Bekir'in hücuma yeterli katkıyı verememesi de Insua-Turgay arasında büyük boşlukların oluşmasına sebep oldu.

Gerçi Insua'nın da pek de oynamaya niyetinin olduğu söylenemez. Bir kez daha gördük ki bu adam Türkiye'ye şampiyonlar liginde oynamak için gelmiş, lig maçlarını pek önemesemiyor.

Yerine giren Batalla, Insua'nın 60 dakikada yapamadığı bir çok şeyi 30 dakikada yaptı desek abartmış olmayız herhalde.

Tabi bunda ligin yeni futbol katillerinden olmaya aday olan Holmen'in sarı kart görmüş olmasının da payı çok büyük. Herif maç boyunca abartısız 10 faul yaptı. Tamam hareketleri sakatlamaya yönelik değildi ama hakemin de bu oyuncuya bu kadar taviz göstermemesi gerekiyordu.


Ertuğrul hocanın son 20 dakikadaki Sercan-Ozan değişikliği  takıma pozitif etki yarattı. Ekrem karşısında zorlanan Volkan sol kanatta oldukça etkili oldu. Onun getirdiği toplarda pozisyonlar bulduk bulmasına ama bu kez de beceriksizliğimizi kurbanı olduk.

Netice olarak kaybedilen 2 puandan ziyade kazanılan 1 puan olarak bakabiliriz bu maça.
Gaziantepspor maçı lehimize tescil edildidği taktirde yine en yakın rakibimizle aramızdaki puan farkı 5'e çıkacak

Şimdi milli maç arası var..

Sonra da içeride Karabük ile oynayacağız.



Bu arayı iyi değerlendirip Insua ile Nunez'in performanslarını üst seviyeye çekmenin yollarını aramalıyız.

Çünkü U18 milli takımımızın kaptanı Muhammet Demir, Nunez'in bulduğu şansların çok daha fazlasını hakediyor bana göre. Birinin bunu Nunez'in kulağına fısıldaması gerekiyor.

Hiç yorum yok: