3 Ekim 2010 Pazar

7. Hafta Rakibimiz: İBB





Son mağlubiyetimizi yine bu takım karşısında almıştık..Abdullah Avcı'nın öğrencileri Galatasaray haricindeki tüm takımlara çelme üstüne çelme atıyorlar zaten.

Geçen hafta ilk yarıda 3'lük oldular bu hafta onu telafi etmek isteyeceklerdir. Kontra atak futbolunu ligde en iyi uygulayan takımların başında geliyorlar.Savunma arkasına koşular yapabilen İbrahim Akın, İskender Alın, Ali Güzeldal, Tevfik Köse, Hasan Ali Durtuluk gibi oyunculara sahipler.
Bu oyuncuların hemen hemen hepsinin gol vuruşunun olması da onları özel kılan nedenlerin başında geliyor.Adamlar ilk yakaladıkları pozisyonu gol yapıyorlar, sonra da 11 kişi topun arkasına geçerek savunma yapıyorlar.

O yüzden ki bu takıma karşı ilk golü bulmak önemli ama asıl dikkat edilmesi gereken nokta ilk golü yiyen takım olmamak. Savunma ortasında büyük eksikleri var bugün. Fenerbahçe'de Edu'nun Lugano'nun geldiği günlerden beri hiç bir zaman iki maç üst üste 90 dakika sahada kalmamış olan Can Arat tandemin en banko ismi. Yanında kim oynayacak onu ancak maç saati öğrenebileceğiz. Metin Depe cezalı, Vinicius sakat, Marquinhos'u da gönderdiler sanırım. Ellerinde Konya'nın aforoz ettiği Serhat Akyüz var bir de stoper de oynayabildiği söylenen Marcin Kus ama bu oyuncu ülkemizde henüz bu bölgede oynamamışlığı yok herhalde. Stoper rotasyonunda bizim alt yapı ürünü Mehmet Yılmaz'ı aldılar ama o da ligin ilk 2 haftasında oynadıktan sonra sakatlanmış galiba yine.




Savunmanın kanatlarında sezon başından beri Rızvan ve Ekrem ikilisi kullanılıyor, bizim maçtan önce de herhangi bir değişiklik olmaz kanımca. Ama geçen hafta rezil bir futbol ortaya koyan Rızvan'ın yerine Marcin Kus'a forma verilirse de çok şaşırmam. Marcin de geçen yılki maçta bize ilk golü atan isimdi yanlış hatırlamıyorsam.

Ortasahaya gelince savunmanın önünde Mahmut Tekdemir, sağ içte Holmen, sol içte de Gökhan Süzen'den de yine vazgeçmezler. Holmen hakkında övgü dolu yerli yabancı kaynaklarda bir çok makale okudum, bugün alıcı gözle bir izleriz artık kendisini. Gökhan da Abdullah Avcı'nın Galatasaray'dan öğrencisi. Bu oyuncu aynı zamanda Ekrem'i de yedekleyip ihtiyaç duyulması halinde savunmanın solunda da kullanılabiliyor.

Hücum hattında ise İbrahim'le İskender'in formaları garanti gibi. Son tercih edilen isim son maçlarda hem Tum olmuş ama bugün Tevfik sürprizi ile karşılaşabiliriz. Kontra atak oyununa Tevik daha yatkın bi oyuncu çünkü.

Netice olarak bu takımdan kesinlikle ilk golü yiyen biz olmamalıyız. Kontradan, duran toptan,oyuncularımızın bireysel yetenekleri ile illa ki gol buluruz biz bugün.
Ama oradan 3 puanla evimize dönmek istiyorsak kalemizde kesinlikle salak saçma sürpriz bir gol görmemeliyiz.

Hiç yorum yok: