20 Nisan 2010 Salı

Nereden Nereye #9 Fatih Sonkaya


Bir zamanlar Türk futbolunda adından sıkça söz ettiren, 81 jenarasyonu ümit milli takımının sağ kanadına ambargo koyan hatta A milli takıma kadar yükselmiş olan Fatih Sonkaya'nın futbol kariyerindeki transferleri gerçekten ilginç..

Adını ilk olarak Hollanda'nın Roda takımında duyurup, Yıldırım Demirören'in ilk başkanlık döneminde Fenerbahçe ya da Galatasaray'la adı anılan her futbolcuya salça olma politikasının sonucunda Galatasaray kapısından dönerek Türkiye'ye ilk adımını Beşiktaş'a atmış bir isim..
(Hemen ardından Fenerbahçe'de aynı mevkide oynayan Ali Güneş alınmıştı, bunu da Demirören'in çarpık politikasını daha iyi açıklamak için belirtmek istedim..)

Beşiktaş'ta dönemin teknik patronu İspanyol Vicente Del Bosque tarafından tutulmasına ve sürekli 11 içinde şans bulmaya başlamasının ardından takımın başına Rıza Çalımbay'ın gelmesiyle bir daha forma yüzü göremedi.
Tabi bunda Rıza Hoca'nın 3-5-2 sevdasının da payı büyük.

Yıl sonunda 2 sezon önce Şampiyonlar Ligi'ni kazanıp, önemli futbolcuların takımdan ayrılmasıyla yeni bir yapılanma içerisine giren ve takıma Brezilya'lı Diego'ların Luis Fabiano'ların katıldığı dönemde bizim Fatih Sonkaya Porto'ya transfer oldu.

Porto'da da normal olarak formaya hasret kalmasının ardından önce Portekiz Ligi takımlarından Academica'ya ardından da Hollanda'daki eski takımı olan Roda'ya kiralanan Fatih oralarda da pek varlık gösteremeyince Porto tarafından serbest bırakıldı.

Tam o dönemde de Fatih Sonkaya Bursaspor gündemine geldi (Samet Aybaba hükümdarlığı sırasında), ama para konusunda menajerinin son dakikada sorun çıkarmasının ardından bu transfer gerçekleşmedi.

Ardından rotayı Azerbaycan'nın Khazar takımına çevirdi fakat orda da dikiş tutturamayarak soluğu Bank Asya 1.ligi takımlarından Kayseri Erciyes'te aldı.

Fatih'in bundan sonraki durağı neresi olur bilinmez ama "Nereden Nereye" demekten kendini alıkoyamıyor insan.

Hiç yorum yok: