31 Ağustos 2010 Salı

Hiçbir 100 güzel değil senin YÜZünden

Bugün Türk Futbol'unun çınarlarından,Ankaragücü'müzün 100.kuruluş yıldönümü..
31 Ağustos 1910 senesinde kurulan 100 yıllık çınar'ın artık hakettiği yerlere gelmesini istiyoruz..
100.Doğum günün kutlu olsun kardeşim..
Nice Şampiyonluklarla dolu senelere..
İyi günde kötü günde hep beraberiz..
Çünkü biz Ankaragüçlüyüz..

Insua Ailesi

Sağdan üçüncü: Federico Insua
En sağdaki:Emiliano Insua

30 Ağustos 2010 Pazartesi

Eski Dostlar # 2 / Sinan Kaloğlu

Eski Dostlar köşemizin # 2 ismi Sinan Kaloğlu..
Türk Futbol'unun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yeteneklerden olan Sinan ile,keyifli bir röpörtaj gerçekleştirdik..
Futbol hayatını Hollanda takımlarından Vitesse'de devam ettiren Sinan,Bursa özlemi içinde..
Bir dönem BJK'de de forma giymesine rağmen,hala onu Bursalı Sinan olarak bulmak beni çok mutlu etti..
İşte Sinan Kaloğlu ile gerçekleştirdiğimiz,beğeniceğinizi umduğumuz keyifli röpörtaj..

Avrupa’da bir anda seni unutmasakta,sana yakışan yerlere talihsizliklerden sonra maalesef ki gelemedin..Şu anda fizik tedavinin devam ettiğini biliyorum.Öncelikle geçmiş olsun tekrardan diyip,Avrupa,Hollanda Vitesse nasıl gidiyor ?

Taraftamızdan yüzlerce mesaj alıyorum unutulmamak benim için mutluluk verici.Benim içinde aynı şeyler geçerli güzel günleri unutmam mümkün değil..Bursalı Sinan diye tribünlere yumruk show yapmayı gerçekten özledim..Camiayı taraftarı unutmak mümkün değil gerçekten.Bundesliga'da oynadıktan sonra bir sezon daha Hollanda'da oynamaya karar verdim.Vitesse kulübü çok uzun zamandır beni istiyordu..Sonrasında çok şanssız bir sezon geçirdim çapraz bağlarım koptu ve sezonu çok erken kapattım daha sonrasında da annemi kaybettim..Şimdi bunları geride bıraktım Hollanda milli takım fizyoterapistleriyle çalışıyorum hergün daha iyiyim 2 aya kadar tam hazır olup oynamaya başlarım kısmetse..

Duyduğumda gerçekten çok üzüldüm.İlk olarak Beşiktaş'a attığın golden sonraki sevincin aklıma geldi.Başın sağolsun abi,Allah rahmet eylesin..Tekrardan ülkemize dönme durumun var mı?

Bir yıl daha kalmayışünüyorum burda bakalım seneye neler olacak:)

Bursaspor,bu sene olmaz denileni başardı.Sinan abi bu konu hakkındaki görüşlerin neler?Bursaspor devamını getirebilir mi?Avrupa'yı yakından bilen biri olarak,Bursaspor CL'de neler yapabilir?

Bursaspor evet kimsenin inanmadığı bir olayı gerçekleştirdi ve Şampiyon oldu hemde hakederek..Şuanda da çok sağlam şekilde devam ediyorlar ben bu başarının artmasını bekliyorum.Zaten taraftarıyla şehriyle bunu hakkediyordu,şimdi modern güzel bir stadyum lazım.O zaman Bursaspor çok daha büyük yol katetmiş olur..


Diğer forma giydiğin takımlara göre Bursaspor’la bu kimyanın daha fazla tutmasının sebepleri nelerdi?

Çünkü taraftarlar daha ilk gün beni bağırlarına bastılar..Bir bütün olduk..Ben tabi sakatlap oynayamadığım maçlar haricinde hep iyi oynamaya çalıştım bunuda gördüler.Ama maalesef sakatlıklar benim istikrarlı form grafiğimi engelledi..

Bursaspor taraftarı seni gerçekten çok sevdi.Bursalı Sinan tezahuratıyla yaptığın yumruk şovlar hala zihnimizde..Bursaspor taraftarı hakkındaki görüşlerin neler?

Bence Bursa taraftarı muhteşem gerçekten herşeyi hakkediyorlar.Ve de Şampiyonlukta en büyük pay sahibi taraftardır.Ne mutlu bana ki onlarla birlikte oldum..

Ertuğrul Sağlam hakkındaki görüşlerin neler?

Ertuğrul hoca tartışmasız Türkiye'nin en iyi hocalarından biri.Hem kişilik olarak hemde hoca olarak..Ben çok seviyorum onu ve Mutlu hocayı..Çok güzel bir ekibi var.Örnek alınacak bir insan kesinlikle..

15 Mayıs 2004’te Sakarya’da bir çınarın devrilmesine şahit olan biri olarak soracağım.Çok karmaşık bir olay.O gün,sende Rize’de 90 dakika forma giydin..O gün hakkındaki görüşlerini almak isterim..

O maç çok geride kaldı ama ben gerçekten elimden gelenin en iyisini yaptım ama yeterli olmadı maalesef.Ama Bursa'nın 2.lige düşmesi Bursa'nın birazda kendine gelmesini sağladı..Daha akıllı işler yapıldı mesela..

Beşiktaş’tan devam edersek.. Meşhur seninde gol kaydettiğin meşhur 3-0’lık intikam maçı hakkındaki görüşlerin neler?Gerçekten bana göre Dünya Tribün Tarihine altın harflerle geçecek bir atmosfer vardı,unutulmaz bir gündü..

Muhteşem bir maçtı.Çok heyacanlıydık maçtan önce kimsede korku yoktu herkes emindi yeneceğimizden nitekimde öyle oldu..Ben bazen maçın içinde taraftarları izliyordum..Süper bir show yapmışlardı..Bende gol atacağıma o kadar inanıyordum ki o gün anneler günüydü formamın altına annem diye yazmıştım tv den izliyordu rahmetli annem çok mutlu olmuştu..

Lige ilk çıktığımız sene gerçekten çok iyi bir arkadaşlık ortamı vardı.Fakat bana göre o zaman takımın kulübesindeki otorite eksikliği ve gelen yabancıların uyuşmaması sebebiyle istenilen başarı gelmedi? O günler hakkındaki düşüncelerin nelerdir?

Bence çok iyi bir kadroydu ve arkadaşlık inanılmazdı gerçekten ama 17 tane yeni adam vardı..Uyuşmak zaman aldı tabi kolay değil böyle şeyler..Ama yabancılarımız çokta yeterli değildi evet..Ama yinede iyi maçlar çıkardık o sene..

Birçok röpörtajında Altay’dan BJK’ye gitmem kariyerime sekte vurdu,erkendi dediğini duydum..Bana göre bu çok iyi bir örnek ve birçok genç futbolcularımıza örnek olmalı.Mesela,sizin döneminizde de olan Serkan Kurtuluş..Çoğu zaman GS Paf takımında forma giyiyor.Konu hakkındaki görüşlerin?

Yine söylerim aynısını har olduğun zaman gideceksin ben ligde süper oynamıştım yaş 21'di..Ama orası Beşiktas en iyiler ve tecrübeliler var yer bulmak kolay değil gerçi Lucescu ilk zamanlar hakkımı yemişti gencim diye ama olsun geride kaldı artık.Gençlere tavsiyem tam hazır olunca gitsinler ya da gitmesinler mutlularsa iyi para kazanıyorlarsa bence gitmesinler..

Dediğim gibi o zamanlarda takımda çok iyi bir arkadaşlık vardı..Birçok futbolcularla hala görüştüğünüde biliyorum.O günlere özel bir anı var mı.Bizimle paylaşırmısın?

Çoğuyla hala görüşürüm..Sağolsun unutmazlar beni personel dahil.Orası bizim evimizdi gerçekten..Mesela Raşit Hoca henüz görevi bırakmıştı yerine Engin Hoca gelmişti bende o aralar sakattım (arka adeleden) liderle oynayacaktık Ersun Yenal'lı V.Manisa ile..Ben hiç idmanlara çıkmamıştım..Engin Hoca bu takım için taraftar için oynayabilirmisin durumun ne dedi bende bilmiyorum hocam istersen beni sonradan bir dene dedim..Hoca da beni son 20 dakika oyuna soktu ben 1 gol 2 asistle maçı koparmıştım.Ondan sonrada yüksele geçtik.

Bursalı Sinan Bursa seni çok sevdi ve çok özledi.Umarım yollarımız tekrar kesişir..Geçtiğimiz devre arası sanırım az kaldı kesişiyordu.Doğru muydu bu haber?

Sağolsun Ertuğrul Hocam ve Başkanımız benimle ilgilendiler ama serbest değildim Vitesse ile 2 yıllık anlaşmam vardı..Olmadı kısmet değilmiş.Belki bir gün olur.Bende çok sevdim Bursa'yı.Ve de özledim.Şimdi arkadaşlarımı görünce gururlanıyorum seviniyorum onlar adına..

Son olarak Bursaspor taraftarına bir mesajın var mı Sinan Abi?

Bursa taraftarına mesam onları özledim..Hepsini öpüyorum..Başarılar diliyorum..İnşallah daha çok başarı görürler..

Yolun açık olsun,bu şehir seni hep tebessümle hatırlayacak..

Çok sağolun..

Eski Dostlar köşemizin # 3 uzun yıllar formamızı giyen Ender Alkan ile..

Bizi izlemeye devam edin..


30 Ağustos

dağlarda tek
tek
ateşler yanıyordu.
ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
şayak kalpaklı adam
nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
güzel, rahat günlere inanıyordu
ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında,
birdenbire beş adım sağında onu gördü.
paşalar onun arkasındaydılar.
o, saatı sordu.
paşalar : «üç,» dediler.
sarışın bir kurda benziyordu.
ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
yürüdü uçurumun başına kadar,
eğildi, durdu.
bıraksalar
ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
kocatepe'den afyon ovası'na atlıyacaktı.


En büyük Zafer,kutlu olsun..
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun..
Sizlere minnettarız Atam !

29 Ağustos 2010 Pazar

Manchester'lara Selam Olsun

Maçın her anında,oyunun içinde olan,üst düzey fizik gücüne sahip bir takım Sivasspor.
Süper Ligi'nde şüphesiz iyi takımlarından biri..
Kaliteli hücüm ayaklarına sahip olmasının yanında,aşılması çok zor olan bir defans hattı var.Yani her baba yiğidin harcı değil Sivas'ı deplasmanda yenmek.Hemde aklı Şampiyonlar Ligi'nde olan bir camianın takımı iken..
Fakat,geçen onca kederli yıllara inat,Şampiyon devrim'e devam ediyor..
İlklerin kadrosu,Bursaspor olarak tüm zamanların en iyi lig başlangıcına imza attı..Ligin gol yemeyen tek takımı olmamızın yanında,maç fazlasıyla da lideriz..
''Eskiden,biz daha iyi oynardık veya maç başa baş giderdi,rakip 80'li dakikalarda bir yıldız'ıyla çıkar olmayacak bir yerde,olmayacak bir pozisyonda maçı alır,3 puanı götürürdü..''
Ertuğrul Sağlam'dan önce,Ertuğrul Sağlam'dan sonra diye ikiye ayrılan Süper Lig'te gerçekten Bursaspor'umuz açısından devirler tam anlamıyla değişti.Bir rüyada gibiyiz..
Sabırlı oynayıp,defanstaki kontrolü elden hiçbir zaman bırakmayıp,rakibe pozisyon vermeden sonuca gidiyoruz..
Artık Bursaspor,bu ligdeki her maçın favori'si.Çünkü kadro kalitesi olarak gerçekten ligin en oturmuş,en kaliteli takımıyız.Gümbür gümbür değil,sapasağlam geliyoruz..
Volkan Şen onu Milli Takım'a almayanlara basbaya kapak yaparcasına gollerini sıralarken,bizi mest etti..
Old Trafford'da 20 Ekim akşamı bulunacaklar o kadar şanslı ki..
Volkan Şen'i izleyebilecekler..
O yeryüzünde bulunan en nadir futbolculardan biri.Seninle aynı renklere gönül verdiğimden fazla,seninle aynı şehirde doğduğum ve aynı şehrin ekmeğini yediğim için kendimi şanslı hissediyorum Volkan Şen.
35 Metreden muhteşem bir gol atan Ali Tandoğan'ımızda umarım Sercan'a son vuruş dersi verir Özlüce'de..
Her ne olursa olsun bu takımla ne kadar gurur duysak az..
Harika,muhteşem bir takıma sahibiz..
Yıldız desen var..
Takım oyuncusu desen bolca..
Ama biri var ki..
O beni dün kaçırdığı iki golle kahretti..
Kendim kaçırsam bu kadar üzülmezdim..
Seni seviyoruz Hüseyin Çimşir.Dün Ergiç'le beraber bir futbol resitali sundu.
En kısa zamanda ilk golünü de atacaksın.
Onu da Milli Takım'a layık görmeyenler,futboldan ya anlamıyor,ya da haindirler..
Neyse tadımızı kaçırmaya hiç gerek yok..
Süper Şampiyon,Sağlam adımlarla önüne geleni,doğduna pişman ediyor..
Manchester'lara selam olsun..

Sivasspor: 0 Bursasporumuz: 2






Üç puandan çok daha fazlasını kazandık Sivas'ta..Mesut Bakkal öyle bir takım yaratmış ki, Sivasspor'u hele ki kendi evinde yenmek her baba yiğidin harcı değildir.
Rakiplerimiz çok puanlar kaybedecekler burada.

Maç tam beklediğim gibi Sivasspor egemenliği altında başladı, hatta dakikalar 3'ü gösterdiğinde öne geçmeleri işten bile değildi. Sonraki 10 dakika falan iyice üstümüze geldiler, bu dakikalarda topla oynama oranı yüzde 30'a 70 Sivas üstünlüğünde geçti diyebiliriz.

Sonraları oyunda dengeyi sağladık sağlamasına ama önde ikili Batalla ve Nunez'in kaçak dövüşlerinin sonucunda ileride top tutamadık adam gibi, zaten Sivasspor ortaalanda müthiş bir baskı uyguladı, neredeyse bütün dönen topları aldı, böyle olunca da çıkmaya çalıştığımız her top duvara çarpmışcasına yol su elektirik olarak aynen geri döndü bize.

Ardından birinin kafası çalıştı ve oyunu daha geride kurmaya başladık, böyle olunca da Sivas daha önde basmak zorunda kaldı, önde bastıkça da sımsıkı adeta bir boksör yumruğunu anımsatan rakip ortasahası gevşemeye başladı. Gevşedikçe de orta sahada daha iyi top yapmaya, Ozan'la Volkan'la daha iyi kontralar yakalamaya başladık. Nitekim Ozan ile Nunez biraz daha dikkatli olsalar Volkan'ın sağ çizgiden bekletmeden kestiği toplarla gölü bulmamız işten bile değildi..

İlk yarı  bizim istediğimiz gibi rölanti bir şekilde biterken ikinci yarıda 60.dakikada Sercan-Insua ikilisi Batalla-Nunez ikilisinin yerine oyuna dahil olana kadar yine bu rölanti oyun devam etti durdu..Tabi bunda ileri ikilimiz Batalla-Nunez'in hemen hemen hiç pres yapmıyor olmalarının da önemi çok büyük..Bu dakikaya kadar resmen eksik oynadık desek çok fazla abartmış olmayız herhalde.
Ayrıca oyunun bu şekilde devam etmesinin bir başka nedeni ise Sivasspor'un aşırıya kaçan taktik faulleri gösterilebilir. Volkan'a Ergiç'e Batalla'ya resmen top kullanma fırsatı vermediler, hiç tereddüt etmeden bileğe basıverdiler.

O  Ferhat Bıkmaz ne ara öğrenmiş bu kadar tekme atmayı gerçekten çok şaşırdım. Daha dün hanım evladı gibi top oynayan herif dün akşam acıma duygusunu kaybetmiş gibiydi..
Sivas'lı oyuncuların hem sert oynayıp hem de yanlarına yaklaşmadan ota boka kendilerini yere atıp faul almaları ilginç kere ilginçti..

Tek tek oyuncularmıza bakacak olursak:

İvankov yine muhteşemdi, kendisine çok fazla iş düşmedi ama yan toplarda gayet başarılıydı..
Ali Tandoğan'a yine savunma anlamında fazla iş düşmedi diyebiliriz, Erman daha erken girse belki zorlardı Ali'yi ama Mesut Bakkal kendini yere atmaktan başka bir nanesi olmayan Cihan'a yine iyi sabretti..
Vederson yatıp kalksın dua etsin Ozan'a, o olmasa halim yamandı..Rakibin bütün olgun atakları sağ kanattan gelmiş olmasına rağmen Ozan kaptığı toplar, yaptığı kritik müdahaleler ile Vederson'u ipten aldı diyebiliriz..
Stepanov-Ömer tandemi rahatsız eden de olmayınca oldukça uyumlu gözüktü,sanki yıllardır bir arada oynuyor gibiydiler..

Volkan Şen yine mükemmeldi, aldığı her topu olumlu kullandı, döktürdükçe döktürdü..O döktürdükçe de ben Hiddink'i andım kendi çapımda. Bu adamın milli takıma alınmayıp, Özer'in Kazım'ın Nihat'ın oralarda takılması Türk futboluna yapılmış en büyük ihanettir bana göre.

Ozan İpek de Vederson'un arkasını kollamaktan kendi topunu oynayamadı, Allah'tan 60'tan 70'ten sonra Vederson yoruldu da fazla hücuma katılmadı..Bu dakikalardan sonra Ozan Vederson'u değil de kendisini düşünmeye başladıkça açılıverdi bir anda..Abdurrahman'ı adete ezdi geçti, rakibin sağ kanadını da felç etti.

Hüseyin-Ergiç ikilisi ise takımın yükünü çekmeye devam ediyor. Herkese söylüyorum kimse inanmıyor Hüseyin bir başka oynuyor bu sene, çalımlar, topuk pasları derken dün neredeyse gol bile atacaktı :)
Ergiç kalabalık Sivas ortasahasının içinde çok fazla hücum anlamında katkı koyamasa da savunmada yaptığı kritik müdahalelerle alkışı haketti diyebiliriz.

Batalla-Nunez adeta takımı eksik oynattılar, Sedat-Kadir ikilisi bunları dürttükçe kaçacak delik aradılar.

Insua çok fazla etliye sütlüye dokunmadan oynadı ama daha ilk pozisyonda topu alışıyla bile belli etti kalitesini.
Sercan her ne kadar iki adet yüzde yüzlük golleri kaçırmış olsa da o olmayınca olmuyor gerçekten. Umarım bu golleri Şampiyonlar liginde kaçırmaz da bizi kanser etmez.

Çok zorlu bu deplasmandan 3 puanla dönmek çok mutluluk verici bir durum. Şimdi bir milli takım arası var, ondan sonra içerde Eskişehir ile oynayacağız.
Bizi görmezden gelmeye devam eden İstanbul basını bu arada boş kaldıkça bizi yağlayıcı haberler yapmaya başlayacaklardır, o yüzden bunlara dikkat edip gevşememek gerek.
Artık önümüzdeki maçlara bakıyoruz.

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Büyük'sün Şampiyon

Şampiyon,zorlu Sivas deplasmanında 2-0 kazanıp,Bursaspor tarihinin en iyi lig başlangıcına imza atıp,İlk'lerin takımı olduğunu bir kez daha gösterdi..
Son 10 dakikada gelen Volkan Şen ve Ali Tandoğan imzalı gollerle kazanan takımımız,Büyük bir Şampiyon olduğunu kanıtladı..
Maç fazlasıyla ligin lideriyiz.
Manchester'a selam,Devrim'e devam..
Biri bizi durdursun..

*Ayrıntılar birazdan..

3.Hafta Rakibimiz: Sivasspor (III)







Şampiyonlar ligi grupları ile yatıp kalktığımız şu günlerde ligin iyi sinyaller veren takımlarından Sivas ile deplasmanda oynamak pek tercih edilebilecek bir durum olmasa gerek..
Gerçi Ertuğrul Sağlam iyi bir motivatördür, futbolcuların konsantrasyon kaybı yaşamamaları için elinden geleni yapacaktır ama o adamların da insan olduğu, bizim bile Bursa'da Manchester United'i izleyeceğimiz için uykusuz kaldığımız şu günlerde futbolcularımızın da Sivas maçında motivasyon problemi yaşadığını görsem çok da kızmam doğrusunu söylemek gerekirse..
Hep sevindirecek halleri yok yaa, biraz da onların kredisi olsun.
Ben açıkçası bu maçtan 1-1 veya 0-0 gibi bir sonuç bekliyorum. Aslında maç Bursa'da, müthiş taraftarımızın önünde olsa Sivas'ı darmadağan ederiz derim orda olunca işler karışıyor ister istemez..

Ertuğrul Sağlam bugün nasıl bir kadro çıkaracak, nasıl bir anlayışı benimseyecek merakla bekliyorum..
Bana kalırsa diri Sivas ortasahasına karşı o bölgede hakimiyeti rakibe kaptırmama adına orta ikilide Hüseyin-Bekir'i kullanıp onalrın önünde de Ergiç'i monte edip..Sağ kanada Volkan'ı, sol kanada Ozan'ı yerleştirerek ileride Nunez'i tek başına bırakmak çok akılcı bir çözüm olabilir..

Sivasspor'un iki bekinin de sık sık hücuma katılıyor olmaları  zaman zaman da dönüşlerde ciddi problemler yaratıyor..Bir de sol bekte Hayrettin'in yerine Ferhat'ın oynayacak olmasından dolayı Volkan Şen'in yine ön plana çıkabileceğini ön görebiliriz..
Volkan'ın getirdiği topları da kalenin içine en iyi sokabilecek iki adam var bu takımda, bunlardan biri Nunez diğeri ise Ozan İpek..
Gerçi Ozan'ı bu yıl çok fazla hücuma çıkarmıyor Ertuğrul Sağlam ama ortada Hüseyin-Bekir-Ergiç 3'lüsü ile oynayacaksak Ozan da geçtiğimiz sezondaki gibi uzak forvet rolüne soyunabilir tekrardan..

Ama bu diziliş biraz da beraberliğe yatmak gibi oluyor aslında, Ertuğrul Sağlam bunu mu yoksa İnegöl maçında herkesi büyüleyen Insua'10 numara gibi mi kullanacak bekleyip göreceğiz..
Insua oynarsa da Ergiç biraz daha geri çekilip Bekir kulübeye yollanır, en uçta da onun ara paslarına daha iyi hareketlenebilecek olan Sercan oynar, ortasahada Sivas'ın 4 basan adamına karşı ciddi sorunlar yaşarız, buna çare olarak da Ozan İpek çok fazla hücuma katılamaz, işimiz Insua'nın Volkan'ın ve Sercan'ın bireysel yeteneklerine ve İvankov'un ellerine kalır..
Ne diyelim,futbol şansı yanımızda olsun..


Football Fans Know Better

27 Ağustos 2010 Cuma

Yakışır !


Sonunda kaptanımız çok önceleri hak ettiği milli takım kadrosunda yer alma gururuna erişmiş..

Her ne kadar milli takımı son yıllarda yol geçen hanına çevirip bazı kesimlerin rant kaynağı yapılarak biraz marka değeri düşmüş gibi görünse de o ayyıldızlı milli forma her zaman kutsaldır bizim için..

Ne mutlu Ömer Erdoğan'a..Ne mutlu Ömer Erdoğan gibi bir kaptanı olan Bursaspor taraftarına..

Darısı minik Enes'in başına, belki o büyüyene kadar bazı şeyler değişir bu topraklarda..

Bizim Değildir !

Artık yeter..
Bu mübarek günde,oruçlu kafayla hiçbirşey beni bu kadar sinirlendiremezdi..
Dün gece Galatasaray'ı tek başına evine yollayan Hakan Balta Milli Takım'da..
Aylardır,forma giymeyen Gökhan Zan Milli Takım'da..
Yılların sakatı Sabri Milli Takım'da..
Nerede olduğu hiç belli olmayan Kazım Kazım Milli Takım'da..
Hakan Balta'yı futboldan soğutan,harika bir Sami Yen maçı çıkaran Volkan Şen evinde..
Veee sıkı durun..
Yıllar sonra Şampiyon takımın,üst düzey forma sahip olan Şampiyon Kaptanı'da Milli Takım'da..
Adam gibi adam,Türkiye'nin en iyi futbolcusu,en büyük Kaptan'ımıza sonsuz sevgilerimle,hayırlı olsun..
Ona çok yakışacak..
Fakat onun yanındakiler ona hiç yakışmayacak..
Sabri-Servet-Gökhan Zan-Hakan Balta..
Bu Milli Takım bizim değildir..
Oğuz Çetin senden nefret ediyorum..

*Bu sıcakta,oruç kafayla adamı çileden çıkaranlara bir isyanımdı bu..
Herkesten özür diliyorum..

3.Hafta Rakibimiz: Sivasspor (II)


Spor Toto Süperlig'in 3.haftasında yine deplasmanda bu kez Sivasspor ile karşılaşacağız..
Bülent Uygun yönetiminde 2 sezon üst üste "Gönüllerin Şampiyonu" olan Sivas geçen sezon ise en büyük küme düşme adaylarından biri olarak gösteriliyordu..
Mesut Bakkal gelmeden önceki performansıyla da düşmeyi sonuna kadar hakediyorlardı..Sonra Muhsin Ertuğrul ayrılıp yerine Mesut hoca geldikten sonra üst üste 7 maçta 7 kez berabere kalarak ilginç bir istatistiğe imza attılar.
Hiç galibiyet alamadılar ama hiç de mağlup olmadılar..

Mesut Bakkal-Muhsin Ertuğral değişimi Sivas'a neler getirmişti diye bakacak olursak:

Öncelikle Muhsin hocanın ligi tanımayan ve fiziksel özellikler olarak ligin yapısında hiç uygun olmayan yabancılarına yol verildi..Sadece Souleymane Keita'yi defansif ortasaha olarak savunmanın önünde değerlendirip, Bülent Uygun ile bir şeyleri başarmış olan oyunculara özgüven takviyesinde bulunarak sahaya sürdü..
Oyuncu tercihlerini hep güçlü ve tecrübeli olandan yana kullandı..

Bu sezona ise Galatasaray galibiyeti ile girerek Mesut Bakkal yönetimindeki ilk 3 puanlarını hanelerine yazdırdılar, hemen ardından da ilk haftanın en rezil takımı olan Antalyaspor ile deplasmanda yine berabere kaldılar..Oynadıkları oyunla da gösterdiler ki bu sene onları yenmek hiç de kolay olmayacak..
Adamlar orta alanda mükemmel alan kapatıp rakiplerine kolay kolay oynama şansı vermiyolar..Oyun sistemleri ise geçtiğimiz yıllardan farklı olarak 4-1-3-1-1 olarak göze çarpıyor..
Bu tarz dizilişleri genelde Ziya Doğan tercih ederdi..Ama o orta alandaki bütün tercihlerini kazma ön liberolardan yana kullanırdı..
Sivas'ta ise savunmanın önünde oynayan Kadir dahil orta sahadaki bütün oyuncular top kullanabiliyorlar, aynı zamanda da birbirleriyle mükemmel uyumlular..
Tek tek mevkilere bakmak gerekirse;

Kalede yeni transfer Ramovic ilk 2 hafta itibariyle dengeli bir kaleci izlenimi yarattı bende..Öyle inanılmaz toplar çıkarmaz ama kolay kolay hata yapıp takımını yakmaz..
Savunmanın kanatlarında Bülent Uygun zamanından kalan iki kasap ama çıkan bek Abdurrahman ve Hayrettin mücadele ediyorlar..Geçtiğimiz hafta solda Hayrettin'in sakatlığında 88 jenerasyonunun sol beki olan Ferhat Bıkmaz şans bulmuş..Bize karşı oynarsa çok ama çok mutlu olacağım, Sivas'ın en zayıf halkası diyebiliriz bu oyuncuya, Volkan Şen şov izleyebiliriz yine..
Defansın göbeği ise yeni transfer İvanovs ve eski kasaplardan Sedat ikiliisinden oluşuyor..İlk toplara genelde Sedat çıkıyor, İvanovs da onun arkasını temizliyor..

Savunmanın önünde süpürücü ve kesici orta saha oyuncusu olarak Kadir Bekmezci görev yapıyor..Sert, ayaklarına hakim ve futbol zekası gelişmiş bir oyuncu..
Kadir'in önündeki 3'lü ise Bruno zita-Mehmet Nas-Cihan Yılmaz'dan oluşuyor..
Takım set hücumlarını genelde Abdurrahman-Bruno Zita ortaklığı ile gerçekleştiriyor, Cihan Yılmaz da ters kanattan içeri kat ederek hücuma zenginlik kazandırıyor..Mehmet Nas'ın öncelikli görevi ise dribling özelliği ile takımı rakip yarı alana taşımak oluyor..

Bu 3'lünün önünde ise kendisini pek sevemediğim ama yeteneklerine kimsenin laf edemeyeceği yılların eskitemediği Ceyhun Eriş görev yapıyor..
Sivas'ın en büyük hücum silahlarından biri, zaman zaman önünde oynayan Mehmet Yıldız'a da destek vererek oyun şablonu baklava dilimli 4-4-2 halini alabiliyor..
Mehmet Yıldız geçen sezonunun 6 ayını sakat geçirmesine rağmen gücünden hiç bir şey kaybetmemiş..Ömer Erdoğan'la eşleşmelerini büyük bir merakla bekliyorum..
İki kaptanın birbirlerine kuracağı üstünlük maçın kaderini yüzde 50'den daha fazla etkiler bana göre..

Football Fans Know Better

26 Ağustos 2010 Perşembe

Eski Dostlar # 1 / Yakup Sertkaya

Eski dostlar röpörtaj serimiz söz verdiğimiz üzere Yakup Sertkaya ile başlıyor..
Yıllarca Yeşil-Beyazlı formayı terleten,hem küme düşme,hemde Şampiyonluk duygularını yaşayan Yakup ile,keyifli bir röpörtaj gerçekleştirdik,beğeniceğinizi umuyorum..
İşte Eski Dostlar köşemizin ilk konuğu olan Yakup Sertkaya röpörtajı..

Öncelikle Eski Dostlar köşemize konuk olduğun için çok teşekkürler..
Şu an nerelerdesin Yakup,futbol hayatın nasıl gidiyor?

Bucasporda iki sene üst üste şampiyonluk yaşadıktan sonra bu sene Balıkesirsporla anlaştım.

Yakup Sertkaya diyince,benim hep bir tarafım buruk oluyor açıkçası..Gerçekten bir çok maçımızı alan,o zaman takımın maestrosu gibiydin.Fakat,sonradan yollarımız ayrıldı..Bu konu hakkında ne düşünüyorsun ?

Gerçekten Bursaspor'da çoğu zaman çok güzel günlerim geçti çok güzel maçlar çıkardım,genelde ortasahada beyin görevi yapıyordum hem ofansif hem defansif anlamda katkı sağlamaya çalıştım.. Futbolu iki yönlü oynamayı seviyorum..Son senemde Bursaspor'la 2.ligde güzel bir şampiyonluk yaşadım..O zaman Raşit Hoca vardı başımızda süper lige çıktıktan sonra ben ve 14 ,15 arkadaşımlıa birlikte Bursaporla yollarını ayırmıştı..Tabiki Bursaspor'dan ayrıldığım için çok üzüldüm..Ama Bursaspor bana çok güzel dostlar kazandırdı ve çok güzel hatıralar bıraktı...

Yakup Sertkaya diyince,bir de benim aklıma karlı bir Yozgat akşamı geliyor.Süper Lige Büyük Yürüyüş’te çok önemli bir galibiyetti.Sanırım 1 gol 2 asist yapmıştın.O günleri özlüyor musun?

Gerçekten o Yozgat maçı benim ve Bursaspor açısından çok önemliydi,önemli bir viraj maçıydı.Ve ben çok güzel bir maç çıkardım iyi hatırlamışsın,bir gol ve iki asistle oynadım..Tabi ki Yozgat dönüşü benim için müthiş olmuştu.Tabii arkadaşlarla bazen bu güzel hatıraları konuşarak özlem gideriyoruz..

Sakarya’da küme düşerken sen,yanlış hatırlamıyorsam son dakikalarda oyuna girmiştin.Gerçekten çok kötü bir gündü.O zamanlar camianın gerçekten tecrübeli bir ismiydin.Neden 40 yıllık çınar devrildi?

Bursaspor'da yaşadığım en kötü günüm o gündü.Gerçekten müthiş bir atmosfer vardı adeta Bursa Sakarya'ya taşınmış gibiydi,fakat maç bitikten sonra her yer savaş alanına dönmüştü..Gerçekten kötü bir gündü..Son 10 dakika girmiştim maça 1-0 kazanmamıza rağmen 40 puanla ligten düştük.Önceki yıllarda camianın birçok bölümünde yanlış yapılan işler vardı buda bizim kulağımıza geliyordu tabii bunları maddeler halinde saymam mümkün değil.Bursaspor'da bence biz 1 yıl ceza çekip tekrar süperlige çıktık ve bundan sonra Bursaspor'un önü açıldı..Böylelikle dikkat edersen başarılar gelmeye başladı çünkü yanlışları görmeyi sağladı.

Sakarya’da yıkılan,biten bizler için o dönüşte hayatımızın en kötü yolculuğuydu.Sizin içinde hatırlamak istemediğiniz bir dönüş olsa gerek.

Aynen öyle hayatımda etrafımı hiç bu kadar karanlık görmemiştim tarifi zor bir üzüntü yaşadık..

Bursasporumuz,bu sezon tabuları gerçekten yıktı.Olmayacak bir işi başardı. Bursaspor’umuzun Şampiyonluğunun Türk futboluna katkıları ne olacaktır?Gerçekten bir devrim miydi bu?

Bursa şehri gerçekten bu başarıyı hak eden bir şehir oynadığım dönemlerde de her zaman bunu söylemeye çalıştım..Anadolu'dan şampiyon çıkarsa bu ilk Bursaspor olması gerekir diyordum çok şükür buda oldu..Türkiye adına çok anlamlı bir şampiyonluk oldu bence Türk futbolunda da devrim oldu düzgün bir federasyonla herkesin şampiyon olabileceğine inandırmış oldu..

Ertuğrul Sağlam hakkındaki görüşlerin neler?

Ertuğrul hoca gerçekten çok önemli bir insan haline geldi Türk futbolunda,teknik adam nasıl olur diye gösterdi göstermeye de devam ediyor..Tabi burda yardımcılarının hakkınıda yemeyelim eminimki onlarında katkısı büyüktür..Tam örnek alınacak bir teknik adam..Duruşuyla ve bilgisiyle..

Bursaspor’da oynadığın dönemde özlediğin,hala da konuştuğun kişiler var mı?

Birçok arkadaşım var o günlerden..Hala konuştuklarımda var..Bursa şehrini ve taraftarını çok özledim...

Büyük Bursaspor taraftarı hakkında ne düşünüyorsun?

Büyük Bursaspor taraftarı gerçekten inanılmaz etkili istedikleri zaman maçı kazandırır..Böyle yürekli taraftarı bulmak çok zor..O taraftarın önünde oynamayı gerçekten çok özledim..

Yolun açık olsun Yakup Sertkaya.Umarım bir gün,tekrardan yollarımız kesişir..

İnşallah tekrar dediğin gibi Bursaspor'un herhangi bir kategorisinde görev almak tekrar nasip olur..
Herkese selamlar,sevgiler,saygılar..

Eski Dostlar köşemizin # 2 konuğu nam-ı değer Bursalı Sinan.. Sinan Kaloğlu..

Bizi izlemeye devam edin..

Avrupadaki Rakiplerimizi Tanıyalım #1 Valencia



Tarihimizde ilk defa kaldığımız CL guruplarında biraz rakiplerimizi tanıyalım.İstanbul takımlar CL'de oynasa şimdiye boy boy butun rakiplerin yedi seceresini cıkaracak basın nedense konu biz olunca 2 satırlık haberle duyurmayı tercih etti olsun sorun değil onların istanbul basını varsa bizimde ikiliforvet blogumuz var yiğttler.. onlardan daha detaylı bu takımları sizlere boynumuzun borcudur.


Valencia CF

Tam isim Valencia Club de Fútbol
Takma isim(ler) Los Ches, (Yarasalar)
Kuruluş 1919
Kapasite 53.311
Başkan Juan Bautista Soler
Teknik direktör Unai Emery
Lig La Liga
2009-2010 La Liga, 3.



Valencia'nın Tarihi?

18 Mart 1919 yılında kurulmuştur. Takımın kurucusu taraftarın saygıyla andığı Octavio Augusto Milego'dur. Kurucu hakkında fazla bilgileri yoktur. Valencia diğer ezeli rakiplerine göre daha geç kurulan ve doğal olarak diğer rakiplerine oranla başarıyı geç yakalamış bir takımdır. İspanya'nın doğusunda yer alan Valencia'nın ezeli rakipleri arasında FC Barcelona,Real Zaragoza,Villarreal CF,Real Madrid vardır. Kuruluşunun ilk 4 yılında küçük tesislerde maçlarını yapan Valencia birazda şehrin zenginlerinin el atması üzerine tam 17.000 kişi kapasiteli ilk büyük stadını açtı. 20 Mayıs 1923 yılında Mestalla adı altındaki stadını açmıştır. 1929 yılında açılan ülkenin en büyük ligi olan La Liga'nın kuruluşunun 3. yılında katılmıştır. La Liga'nın ilk takımları FC Barcelona,Real Madrid,Athletic Bilbao,Real Sociedad,RCD Espanyol gibi takımlardır. Valencia ilk kez 1931 - 1932 yılında bu lige yükselmiştir.

La Liga Tarihi

ilk kez 1931 yılında La Liga'ya katılmıştır. 1931 yılında sistem değişene kadar La Liga'da 10 takım vardı. Valencia ilk yılında 10 takım içerisinde puan tablosunda 7.sırada yer almıştır. 2.yılında 9.sırada yer alan Valencia o zamanın kuralına göre küme düşme olmadığı için önümüzdeki sezon yine La Liga'da mücadele etmektedir. Git gide yükselen ve büyüyen bir takım olan Valencia büyüdüğünün kanıtını 10 yıl sonra göstermiştir ve La Liga'da ilk şampiyonluğunu ilan etmiştir. 1943 - 1944 yılında 2.kez şampiyon olmuştur. 2.şampiyonluğundan sonra 2 sezon boyunca ilk 3'e bile giremeyen Valencia 1946 - 1947 yılında tekrar şampiyon olmuştur. 3.kez şampiyon olan Valencia için kötü günler başlamaktadır. Tam 24 yıl şampiyonluk yüzü göremeyen Valencia 16 takımlık sisteme geçildikten sonra ilk şampiyonluğunu 1971 - 1972 yılında ilan etti. Valencia 4.şampiyonluğunu kazanmıştır. Yine 20 yılı aşkın bir süre şampiyonluk yüzü görememiştir. Gelen şampiyonluklar yeni milenyumda gelmiştir. Valencia 2001 - 2002 yılında 20 takımlı La Liga'da 5.kez şampiyon olmuştur. Valencia şampiyonluktan iki sezon önce Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 2 final oynamış ikisinede kaybetmiştir. Ancak 1 yıl sonra La Liga şampiyonluğu ile teselli bulan Valencia son şampiyonluğunu 2003 - 2004 yılında yaşamıştır. Toplamda 6 lig şampiyonluğu vardır. 5 kez ikincilik ve 7 kez üçüncülük yaşamıştır. La Liga tarihinin en başarılı takımları arasında yer almaktadır.

Başarıları

Valencia, altı kez La Liga şampiyonluğu,yedi kez İspanya Kral Kupası'nı, üç kez UEFA Kupasını; ikisi eski adı Fuar Şehirleri Kupası olarak, bir kez UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı, iki kez UEFA Süper Kupası'nı ve iki kez İspanya Süper Kupası'nı kazandı. Arka arkaya olmak üzere iki yıl; 2000'de La Liga'daki en büyük rakiplerinden Real Madrid'e ve daha sonra 2001'de Alman kulübü Bayern Munich'e kaybettikleri iki UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynadı. Valencia aynı zamanda Avrupanın lider futbol kulüplerinin oluşturduğu G-14 grubunun da kurucusudur. Toplamda Valencia yedi büyük Avrupa finaline çıkmış ve dördünü kazanmıştır.

La Liga'da tüm zamanlar tablosuna bakıldığında Valencia Real Madrid ve FC Barcelona'nın arkasında 3. sırayı almaktadır. Uluslararası başarıların değerlendirilmesinde, Valencia beş veya daha fazla uluslararası kupa kaldıran üç İspanyol kulüpten biri olarak Real Madrid ve Barcelona'dan sonra gene üçüncü sırada yer almaktadır.

Valencia 1919 yılında kuruldu ve 1923 yılından beri evindeki maçlarını 55,000 kişilik oturma yeri olan Estadio Mestalla'da oynamaktadır. 2010 yılı içinde şehrin kuzey batısında yer alan 75,000 oturma kapasitesili yeni Nou Mestalla stadına geçecektir. Valencia, gene Valencia'da kurulu olan Levante kulübü ve Valencia yönetim bölgesi içinde yer alan Villarreal ile uzun bir tarihi olan ciddi bir rekabet içindedir.

Valencia aynı zamanda, İspanya'da Real Madrid ve FC Barcelona'nın ardından en çok sevilen üçüncü futbol takımıdır.[2] Kayıtlı olarak düzenli ödeme yapan taraftar açısından; 50,000 sezonluk bilet satışı ve yeni yapılacak stat için hazır 20,000 kişilik bekleme listesi ile dünyadaki en büyük kulüplerden biridir.


La Liga
o Kazanma (6): 1941-42, 1943-44, 1946-47, 1970-71, 2001-02, 2003-04
o İkincilik (6): 1947-48, 1948-49, 1952-53, 1971-72, 1989-90, 1995-96
Copa del Rey İspanya Kupası
o Kazanma (7): 1940-41, 1948-49, 1953-54, 1966-67, 1978-79, 1998-99, 2007-08
o İkincilik (10): 1933-34, 1936-37, 1943-44, 1944-45, 1945-46, 1951-52, 1969-70, 1970-71, 1971-72, 1994-95
İspanya Süper Kupası
o Kazanma (2): 1949, 1999
o İkincilik (3): 2002, 2004, 2008
* Segunda División (İkinci Lig)
o Kazanma (2): 1930-31, 1986-87

Avrupa

* UEFA -UEFA Kupası
o Kazanma (3): 1961-62, 1962-63, 2003-04
o İkincilik (1): 1963-64
* UEFA Kupa Galipleri Kupası
o Kazanma (1): 1979-80
* UEFA - UEFA Süper Kupası
o Kazanma (2): 1980, 2004
* UEFA - UEFA İntertoto Kupası
o Kazanma (1): 1998
* UEFA - UEFA Şampiyonlar Ligi
o İkincilik (2): 1999-00, 2000-01.




2010/2011 Sezonu Kadrosu

Valenica takımı 2010/2011 sezonuna buyuk bir mali kirize girerek kadrosundaki en iyi 5 oyuncuyu satmak zorunda kaldı.

Nikola Zigic'i Birmingham City'e Alexis'i Sevilla'ya David Villa'yı Barcelona'ya David Silva'yı Manchester City'e Mancheana'yı VillaReal'e satdılar.

Gecen sene düzenli oynayan bu 5 oyuncuyu satması süphesizki Valencia takımı için buyuk bir kayıp olacak bu sene için.

Bunun yanı sıra Ruben Baraja futbolu bıraktı Renan'ıda Internacional'a sattılar.

Aldıkları oyunculara baktığımızda en önemli transfer Saldado gibi gorunuyor. Bunun haricinde Galatasaray'dan Mehmet Topal Fm efsanesi Grenoble'li Feghouli diğer dikkat ceken transferleri.

Montpelier'den alınan Tino Costa Lille'den alınan Rixardo Costa Mallorca'dan alınan Aluriz diğer transferleri.

Yaşadığı ekonomik sıkınrılardan olsa gerek bu oyuncuların yanı sıra Real Betis'den Sunny Celta Vigo'dan Niguez Valladolid 'den Del Horno Huelva'dan Guita Sporting Braga'dan Hugo Viana ve Yunanistan takımı Levadiakos 'dan Gonzales gibi vasat oyuncularıda kiralama yoluna gittiler.

Sözün kısası geçen sene 3.uncu olan kadroyla simdiki kadro arasında kalite anlamında cok ciddi farklar var.

Mevki mevkii Valencia takımını değerlendirecek olursak.

Kaleci bölgesinde 3 isimin olduğunu görüyoruz.

1.Tercih bu senede Cesar Sanchez olacak gibi gorunuyor . 38 yaşındaki tecrubeli eldiven kalede güven veren bir isim olsada yasının getirdiği fiziki özellikleri nedeniyle yavas ve zaman zaman konstrasyon sorunu yasayan bir kaleci.. Cesar Sanchez’in alternatifi geçen sene Mallorca’dan transfer edilen ve zaman zaman La Liga maçlarındada forma şansı bulan 26 yaşındaki Miguel Angel Moya olarak gözüküyor.Takımın 3.kalecisi 22 yaşındaki Vicente Guaiata .Guiata henuz forma şansı bulamayan tecrubesiz bir isim.

Savunmasına baktıgımızda;

Savunmanın sağ kanadında iki opsiyon olduğunu görüyoruz . Bunlardan ilki bugunlerde adı sıkca Chelsea’yle anılan Portekizli Luis Miguel (inşallah chelsea alır) bu bölgenin ilk oyuncusu gibi görünüyor. Miguel’in alternatifi Bruno vasat bir oyuncu olsada bu bölgede rotasyon’da zaman zaman forma sansı bulan bir oyuncu. Eğer Chelsea Luis Miguel’i alırsa bu bölgede bruno’yla sıkıntı yasıyabilirler.

Savunmanın ortasına baktığımızda Hollandalı Maduro ve Navarro tandemi ideal bir tandem gibi gorunuyor. Bunların opsiyonları bu sene alınan Ricardo Costa ve Dealbert olarak gozukuyor. Maduro ve Navarro kaliteli oyuncular olsada bu ikisinin sakatlığında Costa Ve Dealbert kesinlikle bu ikiliyi yedekliyebilecek kalitede oyuncular değil.

Savunmanın sol tarafına baktığımızda Fransız Mathieu kalitesiyle bu bölgenin ilk tercihi mevcut kadroda .Matheu’nun alternatifi tecrubesiz Jordi Alba .

Kısaca savunmasındaki ilk alternatifler ne kadar kaliteliyse bunları rotasyonda yedekliyecek oyuncular o derece vasat oyuncular . Defanslarındaki ilk alternatif oyunculardan birinin herhangi bir sakatlığında yada cezalı olmasında ciddi anlamda savunma sorunları yasıyabilirler mevcut kadroylarıyla diye düşünüyorum.

Orta sahasına baktığımızda;

Orta sahanın sağında Pablo Hernandez ve Joaguin gibi kaliteli iki isimin olduğunu göruyoruz. İkiside cok kaliteli ve hangisi oynasa diğerini aratmayacak yetenekte oyuncular.

Orta sahanın ortasına baktığımızda genelde hep defansif orta saha ağırlıklı yaratıcılık özelliği az olan futbolcular olduğunu görüyoruz.Mehmet Topal adı bugunlerde Everton’la anılan Ever Banega ( Buda gider inşallah) David Albeda,Sunny,Manuel Fernandes,Tino Costa, On libero mevkiindeki oyuncular. Biz bi tanesini bulamazken Valencia resmen bu bölgeyi şişirmiş vaziyetde . Takımdaki en kaliteli ve en çok alternatifin olduğu bölge burası diyebiliriz.

Ön libero mevkii ne kadar kaliteliyse Orta saha’nın soluda o derece alternatifsiz konumda bizim maça kadar buraya takviye yaparlarmı bilmiyorum ama 29 yaşındaki Vicente suan tek sol kanat oyuncusu olarak goruluyor. Gecen sene Silva’nın varlıgıyla en etkili olduğu kanat olan sol taraf bu sene sanırım en etkisiz olduğu kanat olabilir.

Forvet hattınada kısaca bakacak olursak;
Zigic ve David Villa gibi iki önemli forvet oyuncusunu kaybeden Valencia bu mevkkiiyi Real Madrid altyapısında yetisen ve gecen sene getafe’de 16 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Roberto Saldado’yla guclendirmeye calıstı. Ayrıca kadroda kalan birkac yıldızdan biri olan Juan Mata buradaki en büyük artılarından biri Valencia’nın.Aduriz ve Domungouez bu mevkideki diğer opsiyonları.


Kadrosuna genel olarak baktığımızda alternatifi az ofansı gucu sınırlı gecen seneye göre cok guc kaybetmiş bir valencia bizi bekliyor.

Özellikle savunma hattı ve Orta sahanın sol kanatı sorun yasıyacakları en önemli bölgeler olarak görülüyor.

Mücadeleci orta sahalarına karsı üstünlük kurup ofans hattındaki kaliteli adamlarına baglantılarını kesebilirsek bireysel yetenekli oyuncularımızla savunma hattı sorunlu valencia’ya bir şekilde gol atıp maçı kazanabiliriz diye düşünüyorum.

'Şampiyon'lar Ligi

Aşağıda yaptığım tahminler,istediğim/istemediğim takımlardan hiçbirinin C grubundaki rakiplerimiz olmadığı işin komik tarafı olsa gerek..Hiç aklıma gelmeyen 3 takım oldu..
Muhteşem bir heyecan,tarifi mümkün olmayan bir andı..
Diego Milito'nun elinden Bursaspor kağıdı çıkınca elimiz ayağımız boşaldı,yılların cefasıydı o an boşalan..
Real Madrid'i çekmeyeni tabir-i caizse asarım dememe rağmen,Real'in düştüğü grup o an gerçekten benim için çok iticiydi..
Ondan dolayı,çok mutluyum..
Gayet kolay,bir grup çektik..Çıkmamak için hiçbir sebep yok..Sürpriz de olmayacak bu gruptan çıkmamız..
Son yıllarda düşüşe geçen 3 takımla eşleştik..
Yinede ManU'nun kalitesi ortada..
Bana göre tek dezavantajımız 3 tane çok zor deplasmana gideceğiz..Bu gerçekten zor olacak..Fakat unutulmasınki onlarda asla çıkışı olmayan bir deplasmana gelecekler..
Marchena-Villa-Silva gibi 3 yıldızını kaybeden Valencia gayet dişimize göre bir takım..
Glasgow'lularda yıllardır tribünümüzü etkisi altına alan Celtic ürün furyasının karşısında ne yapacaklarını şaşıracaklar..
Glasgow deplasmanında giyeceğimiz Celtic stili formamız,Ada'nın diğer ekibi taraftarlarınca hoş karşılanacaktır..
Ayrıntıya da fazla gerek yok..
14 Eylül günü,Valencia'yı Bursa'da devirip,yola çıkacağız..
Muhteşem CL şarkısı eşliğinde,çok güzel günler bizi bekliyor..
3 Kasım'ına uyandığında bu şehir ManU devirmenin onuruyla uyanacak,
7 Aralık akşamı ise,bu şehirde yer yine yerinden oynayacak..
Allah bu gururu yaşatanlardan bin kere razı olsun..
Bekle Bizi Avrupa..
Kork bizden Alex Ferguson..
Güzel günler göreceğiz..

C Grubu/ Man U-Valencia-Rangers

Günlerdir uykularımızı kaçıran,yılların hayali az evvel gerçekleşti..Monaco'da yapılan kura çekiminde,Bursasporumuz, C grubunda Manchester United,Valencia,Glasgow Rangers takımlarıyla aynı gruba düştü..Adam Gibi Adam'ın Adam Gibi Adam efsanelerinin,Timsah Yürüşüyünü Şampiyon'ların arenasında da sürdüreceğinden adımız gibi eminiz..

Ne Manchester ne Glasgow ne de ispanyol Valencia..Duysun sesimizi şimdi Avrupa..Kulak versin Yeşil-Beyaz'a..

*Ayrıntılar,birazdan..

Hayat Rüya,Düşler Gerçek

Herşey yalandı,şu ana kadar..
Herşey..
İşte şu an anladım başardığımız olayı..
Arka fonda bir müzik..
Linke Bakarak,sabaha kadar ağlamalık..
Yılların uğraşı,emeği,kilometreleri,alnımızın teri var orada..
Sakarya'da 40 yıllık çınar devrilirkenki gözyaşlarımız yeni yeni kuruyor..
Yozgat mağlubiyetleri,Telekom maçları..
Hüsran dolu seneler..
Uyku tutmayan geceler..
Hayal bile edilemeyecek şeyler bunlar..
PES falan değil bu seferki, gerçek..
Gecenin bu saatinde,doldum yine..
Yazayım dedim,birşeyler..
Yarında nasıl geçecek koca gün hiçbir fikrim yok..
Allah bu günleri gösterenlerden bin kere razı olsun..

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Kura Heyecanı

Heyecan her an artıyor,çoğu bu renk sevdalısı abilerimize kısmet olmayan bu durum yarın akşam bizlere nasip olacak inşallah..
Ben kendi adıma kura'larda çok heyecanlanıyorum,hemde bu kura öyle böyle değil bir ilk..
Tahmin yapmadan da olmaz..
Real Madrid'siz hiç ama hiç olmaz..
Gün içersinde özellikle son 1 haftada her an,şu gelsin,bu gelsin diyorum içten içe..
İstediğim:Bayern Münih-Real Madrid-Ajax-BURSASPOR
En iyisi:Milan-Benfica-Kopenhag-BURSASPOR
En zorlusu:Chelsea-Real Madrid-Schalke 04-BURSASPOR
Tahminim/İçime Doğan:İnter-Real Madrid-Basel-BURSASPOR


Haydi,hayırlı işler..
Hayırlı olsun tahminler..

3.Hafta Rakibimiz: Sivasspor






Mesut Bakkalin caliştirdigi yigido biraz 2 sene önceki Bülent Uygunlu Sivasspora benziyor.İleride Bülent uygunun hep aradigi 10 numarayi Ceyhunla bulmus Mesut Bakkal.Sezon başında bir cok yabanciyla yollarini ayirmiş bu ligin tecrubeli oyuncularini transfer etmiş bir Sivasspor var karşimizda.



SİVASSPOR
Gelenler

Mehmet Nas (Manisaspor) - Orta saha
Ceyhun Eriş (Assyriska) - Orta saha
Ricardo Pedriel Suarez (Giresunspor) - Forvet
Sedat Yeşilkaya (Manisapor) - Orta saha
Denis Ivanov (Ajax Cape Town) - Orta saha
Sead Ramovic (Tromso) - Kaleci



Gidenler
Musa Aydın (Bucaspor) - Orta saha
Yasin Çakmak (Serbest) - Defans
İbrahim Dağaşan (Bucaspor) - Orta saha
Elrio Van Heerden (Blackburn) - Orta saha
Lucien Aubey (Serbest) - Defans
Michael Petkovic (Serbest) - Kaleci





Mehmet nas,Ceyhun eriş,Sedat yeşilkaya gibi kadroda direk oynucak oyuncularla takviye yapmiş.İvanovs gibi guney afrikadan az rastlanir bir letonyali oyuncu transfer etmişler.İyi bir stoper ama gercekten.Petkoviçi yolluyan Mesut bakkal yerine Bosnak kaleci 31 yaşindaki tromsoden gelen Ramovicle doldurmuslar.Bu kaleci sadece 1 kez milli takimda oynadi.Forvete gelen Suarez 17 yasinda kendi ulkesinde oynadiği takimda 21 macta 15 gol atmiş Steau bukrese transfer olmus ordan Giresunspor sonrada Sivasspora gelmiş hep bir gelecek vaadi olan bir oyuncu ama hic potansiyelini gosterememiştir.Bolivyali oyucu milli takiminda 2 macta 1 gol atmiştir.Mesut bakkal sadece yeni transferlerden sadece suareze yer vermemiştir kadroda.Hic bir maçta oyuna sokmamiştir.


Ramovic
Abdurrahman İvanovs Sedat bayrak Hayerretin(Ferhat)
Kadir bekmezci Mehmet Nas
Zita Ceyhun Cihan
Mehmet yıldız






İlk iki maçta bu ilk 11le cıkan Sivasspor defansif bir kadroyla ciktigi gözüküyor.Ön libero oynuyan zita sag kanata cekilmiş.Rusyada hep on libero oynuyan zita egosunu yikarak ilk defa sag kanatta oynayip arada mehmet nasla pozisyon degiştiriyorlar.Solda sağ ayaklı Cihan takimin bana gore en tehlikeli oyuncusu ama oda Ceyhun gibi bir maçı bir maçına uymayan Cihan ali tandogana zor anlar yaşatabilir.İleride Mehmet yıldız eski gucune kavusmus arkasındakı Ceyhunlada iyi bir ikili olmuslar.Zor gol atan bir takım ne kadar Mehmet yıldız Ceyhun gibi onemli ileri uc forvetleri olsada kolay kolay gol atamiyolar ve pozisyonlara giremiyolar.Eğer bir hata yapmazsa bursasporumuz gol yemiyecegimizi dusunuyorum.
Rahat bir mac olmucak tabikide ama galip gelicegimizi düsünüyorum.
Eğer sivasspor da bir sakatlik olmazsa aynen ilk iki mactadaki kadroyla cikcaklar.Zor bir mac olcak tabikide ama konsantrasyonumuz tam olursa bu macta galip gelicegimizi dusunuyorum.