10 Temmuz 2010 Cumartesi

Hafta Sonu Güzelleri #5





Ufaklıktan beri hastasıyız bu melez hatunların. Birde böyle elinde emaneti görünce beraber yapılacak bir beşiktaş deplasmanının hayali bile yetiyor bunyeye.

8 Temmuz 2010 Perşembe

Mesut Özil-Ozan İpek-Tello-Mikail Albayrak

4'ude birbirinden bağımsız kendi başına bir yetenek olsada suan bursaspor kulislerinde dolaşan bir çok bilinmeyenli denklemin parçası.,

Şimdi nerdeler denklem çözüldüğünde nerde olacaklar ufak bir mantık yurutelim.


Mesut Özil : Şuan Werder Bremen takımının oyuncusu. Ama bu 4 'lu arasındaki denklem cozümü ilk burda baslıyacak. Dünya kupası sonra avrupa'nın dev ekiplerinden birine gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Ozan İpek: Denklemin ikinci ayağı. Şuan Bursasporumuzda oynuyor. Ama Mesut Özil'in Bremen'den gitmesine kesin gözüyle bakarsak şuana kadar kulube 4 milyon euroyla en ciddi teklifi yapan Werder bremen'e Mesut'un yerine geçmesi olası bir ihtimal.


Tello: Denklemin 3'uncu ayağı. Ozan İpek'in olası Bremen'e transferinden sonra ertuğrul hoca'nın yerine düştüğü ilk isim.Basında yazılanın aksine Zapo ve holoskodan ziyade suana kadar sadece tello'yla gorusmeler olduğunu unutmammak lazım.

Mikail Albayrak: Tello olmazsa Ozan'ın satılması halinde yerine dusunulen ikinci isim.O.Lyon'dan gecen sene eskisehirspor'a geldi.suan yedekte tutuluyor.


Zaman gösterecek herşeyi bize ama suan gercek olan birşey bu denklemin ayakları Mikail haric mutlaka suanki mevcut konumunu değiştirecek.

Carlos Salcido



2 gun önce burdan duyurdugumuz Salcido transferi konusunda ufak bir düzeltme için bu mesajı atma gereği duyduk.

Son gelen bilgilere göre oyuncu şuan Almanya'da menajeriyle beraber bulunmakta burdan avusturya'ya geçerek takımımızın kampına katılacağı bize ulasan son bilgiler arasında.

Ayrıca avusturya kampında 2 gurbetci oyuncunun denenmek üzere kampa geleceği bunlardan birinin Almanya genç milli takımlarında yer alan bir oyuncu olduğuda öğrenebildiğimiz gelişmeler arasında.

Son olarak ta Mikail Albayrak'ın takıma kazandırılması için yoğun çaba harcandığı Eskişehirspor'un bu oyuncu için 750 bin dolar istemesinin gorusmelerin tıkanmasına yol actıgı ama orta yol bulunursa mutlaka takıma kazandırılacagınıda soyluyor ucan kuslar martılar :)

Herkesin kandili mubarek olsun hayırlı kandiller.

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Gözüm Yolda Gönlüm Darda Ya Kendin Gel Yada Haber Yolla







Resimler 29 haziran'a ait . Ama 8 gun olmasına rağmen meksikadan ayrılalı hala Psv'nin kampına katılmamış .


Resimlerden sonra Salcido herhangi bir acıklama yapmamış ama meksika basını resimlerin altına rotası turkiye diye yazmışlar beklemedeyiz merkez tamam :)

Carlos Salcido Hayırlı Olsun.






2 gündür devam eden cingen pazarlıkları sonucunda yaklasık 1 saat önce ikna etmişler Salcido 'yu Psv'ylede anlaşılmış her konuda. Bugun yada yarın (Perşembe )gunu bursada olacagı soylendi menajeri tarafından.

Gece'nin 2 sinde yatagından kalkıp transferi haberi yazmak buyuk zulum olsada yatmadan bir bakayım bloga diyenler varsa bos yatmasınlar diye Haldun ustunel stayla gece kusu modunda gazetecilere feyk atarak verdim haberi :)

Yarın gun icinde Salcido'yla ilgili genis bir analiz yazarız.

O değilde hacı zencilere yakısıyor harbi bizim forma bulsalar Salcido gibi bir canlı zenci daha fenamı olur :)

Herkese iyi geceler efem :)

6 Temmuz 2010 Salı

Son Şans



Mehmet Yılmaz Abdullah Avcı yönetimindeki 88 jenerasyonu U17 milli takımımızın vazgeçilmez oyuncularından biriydi.Dünya Şampiyonasında 4.olan milli takımdaki tek Bursaspor'lu olduğu için de tüm taraftarlarımızın A takıma yükselip formayı kapmasını merakla beklediği isimlerin başında geliyordu.

Ama genç futbolcuların A takıma geçiş aşamasında büyük bir çoğunluğunda görülen kasık ve diz sakatlıklarının Mehmet Yılmaz'da ardı ardına görülmüş olması ve uzunca bir süre iyileşememesine bir de yaşadığı psikolojik sorunlar da eklenince dönemin teknik direktörü Samet Aybaba tarafından kapının önüne konmuştu.
Bursaspor'dan sonra Turgutlu, sonra da Siirtspor'a transfer olan Mehmet Yılmaz 27'si Turgutlu 17'si Siirt'te olmak üzere sezonda toplam 44 maçta görev yaptı.

Kendisinin son form durumu hakkında herhangi bir bilgim olmamasına rağmen bu transfer döneminde sessiz sedasız bir şekilde İstanbul BB'de eski hocası Abdullah Avcı'nın kanatları altına alınmış olması gerçekten güzel bir gelişme bu oyuncu için.

Abdullah Avcı, Tevik Köse'de başardığı Aydın Yılmaz da başaramadığını Mehmet Yılmaz'da başarabilecek mi merakla bekliyorum.Umarım Mehmet kendisine verilen bu son şansı iyi kullanır da kendisini Bursaspor forması altında görürüz biraz gecikmeli de olsa.

Buarada Mehmet Yılmaz'a imza töreni falan yapılması kulüpte ama http://www.ibbspor.com/icerik.php?id=5403 burdaki linkte Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar tarafından anlaşılan genç oyuncular arasında zikredilmiş ismi.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Bu Çeşmeden Müslümanların Su İçmesi Haramdır

Ozan İpek'e değil de bizi karıştırmaktan başka gayesi olmayan abidik gubidik bir internet sitesinin daleverelerine inanan abilerim/kardeşlerime itafen bir hikaye paylaşmak istiyorum..
Bunu daha önce 7 yada 8.sınıfta din kültürü öğretmenimden dinlemiştim ve beni çok etkilemişti.
2-3 ay kadar önce de http://wwwextensor.blogspot.com 'da okumuştum yanlış hatırlamıyorsam..





Vaktiyle uyanık bir müslüman, caminin önüne bir çeşme yaptırır. Çeşmenin üzerine de kocaman bir levha şeklinde; 'Bu çeşmeden müslümanların su içmesi haramdır' ibaresini yazdırıp astırır.

Bu tuhaf olay önce kadıya sonra da padişaha kadar ulaşır. Adamı çağırırlar:

"Sen caminin önüne çeşme yaptırmışşın. Bir de üzerine şöyle şöyle bir yazı yazdırmışşın. Seni bozguncu herif!" diye de adamcağıza çıkışırlar.

Adam padişahın huzurunda:

"Durun hele efendim, arz edeyim..." der, "bir de beni dinleyin. Ben bunu bir meseleyi anlatmak için yaptım. Bakın bugün cumartesidir, gidin havradan bir yahudi hahamını alıp getirin."

Padişahın emriyle giderler, hahamı alıp getirirler. Bütün Yahudi cemaati, hahamın arkasından gelir:

"Bu bizim din adamımızdır. Bize nasihat ediyor, vaaz veriyordu. Kanuna aykırı bir şey söylemedi ki, alıp buraya getirdiniz" derler.

Çeşme yapan adam: "Bırakın gitsin" der. Bırakırlar Hahamı!

Sonra adam:

"Ertesi gün Pazar. Gidin kiliseden birde papazı alıp getirin" der, giderler papazı da getirirler. Ayni şekilde bütün hıristiyan cemaati papazla birlikte gelirler ve:

"Bu bizim din adamımızdır. Bize vaaz ediyordu. Kanuna muhalif bir şey söylemedi, bırakın" derler.

Çeşme yaptıran adam: "Bırakın gitsin" der. Ve sonra yine:

"Bu gün de şehrin en büyük camisi olan şu çeşme yaptırdığım caminin hocasını vaaz ederken kürsüden indirip getirin" der.

Giderler, hocayı kürsüden indirip getirirler. Bir de bakarlar ki, hoca iki polisin ortasında tek başına tıpış tıpış geliyor. Camide ise cemaat bir birbirlerine homurdanıyorlar... Gördün mü?.. İşte böyle yaparlar!.. Senin ne işin var siyasette?.. Sen hoca adamsın!.. Kıyamet hocalardan kopacak!.. Ağzını tutsaydın!.. derlerken çeşmeyi yaptıran adamcağız:

"Gördünüz mü? İşte ben bunu anlatmak istedim. Müslümanların bu halleriyle çeşmeden su içmeleri reva mıdır?" 



**Yazının orjinal linki: 
   http://ibretlik.blogcu.com/etiket/hiristiyan

Yine Düştük Yollara




Kutsal Topraklarda cok duramadan dustuk gene yollara bu sefer ankaradayız yogun torpil arayısları icersinde yazıyorum bu satırları torpil arama maksadımız bu sefer tayin ; kurul kararını carsamba acıklıyacak.3 sehirden birine garati gidecez iyisi olsun derdindeyiz.

Favori Yalova

Plase İzmir

Supriz Muğla

Kalksın eller dua için haykıralım yalova için :)


Ulan Gana - Arjantin birde siz yenseniz ne guzel olcaktı :D

3 Temmuz 2010 Cumartesi

OYUN BOZAN/HADI LAN



Ne zaman Sercan-Volkan-Ozan ve satılması üzerine dönse muhabbetler her zaman bu ucluden sadece Ozan'ın gidebileceğini diğerlerinin gitme ihtimalinin olmadığını söyledim.

Bunu başlıca sebebleri suan ciddi tekliflerin Ozan için yapılması,Ozan'ın Sercan ve Volkan gibi alt yapıdan yetişmemiş olmaması ve sene içinde birkaç kez meydana gelen Ertugrul hoca-Takım-Ozan üçgenindeki bir kaç olumsuz durumun sene sonunda bir şekilde hesabının görüleceğinin beklentisiydi bana bunları yazdıran.

Dun bir ses kaytdı düşmüş sitelere bence kayıt doğru ama çarpıtılmış. Komplo teorileri üretiliyor yok yonetim gitmesini istedi filan bence alakası yok yonetim böyle birşey istese Haber1903 gibi basit bir siteyi sececegine ntvspor-Lig tv gibi herkes tarafından takip edilen yerlere acıklama yapmasını sağlardı.

Röportaj ozan bir anlık boş boğazlılığıda olsa bence o da biliyor defterinin durulduğunu ve dunya kupası sonrası Almanuyaya gönderileceğini . Bu yuzden turkiyede kalmak için kendi kendine bir oyun içinde.

Sabah gittim tesislere iki kelime laf edip yuzune tukurmek için ablasının dugunu için ankaradaymış beyfendi.

Son sozum sudur Sana yalandan Oyun Bozan dedik kendini kurnaz sanıyorsun ama sen asıl oyun bozanları tanımıyorsun yasın genç öğrenirsin nasıl olsa!

Kendi istediğin yere değil bizim gönderdiğimiz yere gideceksin.

2 Temmuz 2010 Cuma

Damian Steinert




Hangi yıldız gelecek lan acaba diye ellerimizi avustururken pazartesi gunu kulislere dustu Damian Steinert'in ismi.Herkes o kim hacı menajerler önermiştir olmaz öyle dalga gelmez bize derken bugun sabah kus olup ucmus Gonluferah'a yerleşmiş.

Bu iş bitmiş biten her transferin ardından iyi konusmak adettendir. Kotu özelliklerini maçlar başladıktan sonra kotu oynadığı zaman yazmak uzere rafa kaldırıp iyi özelliklerinden bahsedelim.

Damian Steinert Arjantin'in Serdar Özkan'ıdır. Özellikleride kariyeride kafa yapısıda hemen hemen aynıdır. Sözün özü Serdar Özkan'dan hala umidim var diyenlerdenseniz sizin için gelsin efendim ''hırsından catlasın dusmanlar bizimde artık bir serdar Özkan'ımız var'' :)


Arjantin Liginden turkiye ligine kabileler halinde futbolcu tasımakla görevli bir kamyoncu pardon menajer arkadasımın kendisi hakkındaki goruslerinide kelimesi virgulune dokunmadan koyayım.

'' Osmancım bu adamdan çok ümitliydi arjantinliler. U-15'den U-18 e kadar Allah Allah Damian Steinert geliyor nidalarıyla izlenirdi bu adamın maçları. Sonra resmen sıctı ben oldum havalarına girdi ama aslında cacığa hıyar bile olmamıştı :)Yetenek filan iyi eleman'da ama saha dışı ortamları fena . '' demiş bize.

Herkesin ortak görüşü şudur ki bu adam kendini futbola verirde ben oynamak istiyorum arkadaş bu mereti yıldız olacam ulen derse kral olur bizde ama yok ben akıllanmadım gecelere akacam derse anca rakıya meze.

Ben yinede bu tarz yetenekli olup kariyeri dususte adamların Ertuğrul Hoca'nın elinde nasıl farklı dunyalara geçtiğini hepsinin biranda 4-5 level attığını gören biri olarak umutluyum dayı bu adamdan.

Umarım hem ertugrul hoca'yı mahcub etmez hemde bizim yuzumuzu guldurur .

Hoşgeldin Damian Steinert.


Not: Pazartesi cok canlı bir adam BURSA'DA olacak herkes ayık olsun :)